2014-02-20 15:42:28
Φωτογραφία για Τσικνοπέμπτη: Πνίγηκε η Κύπρος από τις μυρωδιές! [Photos]
Τσικνοπέμπτη σήμερα και η ατμόσφαιρα έχει "πνιγεί" απο τις μυρωδιές των κρεάτων.

Η γιορτή της Τσικνοπέμπτης

Παραδοσιακά, τη Τσικνοπέμπτη καταναλώνεται μεγάλη ποσότητα κρέατος, ενόψει της επερχόμενης νηστείας της Σαρακοστής. Για την ορθόδοξη παράδοση, οι νηστείες της Τετάρτης και της Παρασκευής είναι σημαντικές, οπότε η Πέμπτη θεωρούνταν η καταλληλότερη μέρα για κραιπάλες.

Επίσημη πρώτη για το Καρναβάλι Λεμεσού

Με την πανηγυρική είσοδο του Βασιλιά Καρνάβαλου στη πόλη, αρχίζουν και επίσημα σήμερα, Τσικνοπέμπτη, οι δεκαήμερες καρναβαλίστικες εκδηλώσεις του Δήμου Λεμεσού, οι οποίες κορυφώνονται με τη μεγάλη καρναβαλίστικη παρέλαση στις 2 Μαρτίου.

Εντυπωσιακή είσοδο ετοιμάζει ο “ βασιλιάς του χρυσού ” στην Πάφο.

Εντυπωσιακή είσοδο ετοιμάζει το απόγευμα ο “βασιλιάς του χρυσού” της Πάφου. Οι διοργανωτές του Παφίτικου καρναβαλιού φιλοδοξούν ότι το φετινό καρναβάλι που αρχίζει σήμερα και ολοκληρώνεται την Καθαρά Δευτέρα θα δώσει την ευκαιρία σε όλους να διασκεδάσουν αλλά και την ευκαιρία σε πολλούς επισκέπτες να έρθουν στην Πάφο.

Το SigmaLive και ο φωτογράφος Γιώργος Μιχαήλ επισκέπτηκε διάφορες περιοχές της Κύπρου συμπεριλαμβανομένου και σχολεία, και απαθανάτισε μικρούς και μεγάλους οι οποίοι τίμησαν το έθιμο όπως ακριβώς απαιτεί η παράδοση.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ