2014-02-20 20:14:06
Φωτογραφία για Ανάσα για τον Μπουτάρη η στήριξη Κουβέλη
Στηρίζει τον Γιάννη Μπουτάρη και την Πρωτοβουλία η Δημοκρατική Αριστερά, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος Φώτης Κουβέλης, μετά τη συνάντηση με τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης.

«Κατέδειξε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο αυτό που και εμείς στηρίζουμε την ακηδεμόνευτη και χειραφετημένη από κομματικές εξαρτήσεις τοπική αυτοδιοίκηση. Στηρίξαμε από την πρώτη φορά δημοτική αρχή με επικεφαλής τον Γιάννη Μπουτάρη θα το κάνουμε και τώρα, διότι στην Πρωτοβουλία απέδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι ακουμπάνε, ανασαίνουν και πορεύονται μες τους ενεργούς πολίτες και είναι αποτελεσματικοί» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Κουβέλης.

Από την πλευρά του ο κ. Μπουτάρης σημείωσε ότι η ατμόσφαιρα δεν είναι απλά φιλική αλλά ουσιαστική. «Χαίρομαι να μιλάω και να συναντιέμαι με τον κ. Κουβέλη. Η υποστήριξη που παρέχει όλη η ΔΗΜΑΡ δεν είναι απλά καλοδεχούμενη, αλλά μια ανάσα για μας» υπογράμμισε.


Για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ είπε ότι οι συζητήσεις με τον κ. Μάρκο Μπόλαρη είναι σε εξέλιξη και πως τις αμέσως προσεχείς ημέρες θα ληφθεί η απόφαση με πολιτικά και αυτοδιοικητικά κριτήρια. Ιδιαίτερα σκληρός ήταν ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ για την κυβερνητική τροπολογία που αποκλείει τους μετανάστες από το δικαίωμα του εκλέγειν και εκλέγεσθαι. Χαρακτήρισε την απόφαση της κυβέρνησης «δημοκρατική οπισθοχώρηση και αντιδημοκρατική ενέργεια». Σε αυτό συμφώνησε και ο κ.Μπουτάρης, ενώ σε ερώτηση τι λέει ο κ. Κουβέλης για την προτίμηση Μπουτάρη στον κ. Τζιτζικώστα, απάντησε: «Εμείς είμαστε εδώ για να στηρίξουμε τον Γιάννη Μπουτάρη όχι για να τον καθοδηγήσουμε».

Για τις ΜΚΟ ο κ. Κουβέλης ζήτησε να ριχθεί άπλετο φως και να βαθύνει ο δικαστικός έλεγχος. «Η δημόσια ζωή δεν μπορεί να κινείται ούτε στην ασφυξία ούτε στη σκιά της αδιαφάνειας και σε πολλές περιπτώσεις της παρανομίας» σημείωσε ο κ. Κουβέλης.  
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ