2014-02-21 20:57:08
Φωτογραφία για Εξώδικα προς τις τράπεζες να αποπληρώσουν τις οφειλές τους προς τους… δανειολήπτες
Δεν είναι αστείο, δεν είναι φούσκα. Είναι το επόμενο στάδιο της εκστρατείας του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ο Σύλλογος προτίθεται να διεκδικήσει πλέον τους παρανόμως παρακρατηθέντα ποσά και δικαστικά προστατεύοντας την περιουσία τους.

Σήμερα εστάλησαν οι πρώτες εξώδικες επιστολές προς υποκαταστήματα των 4 συστημικών τραπεζών, τα οποία έχουν δανειοδοτήσει μέλη του Συλλόγου Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος. Στην συγκεκριμένη επιστολή, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Χαράλαμπος Περβανάς καλεί την τράπεζα να εξοφλήσει εντός 10 ημερών από την επίδοση της, το χρηματικό ποσό που προκύπτει από τον παράνομο τόκο. Στις συγκεκριμένες συμβάσεις παραβιάζεται η σχετική νομοθεσία σύμφωνα με την αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου ΑΠ 430/2005, καταστρατηγώντας την κοινοτική οδηγία που ενσωματώθηκε στο ελληνικό δίκαιο με υπουργική απόφαση και επιβάλλει ο υπολογισμός του τόκου του δανείου του να γίνεται με βάση έτος 365/366 ημερών κι όχι 360 ημερών. Με αυτόν τον τρόπο, η τράπεζα αποκόμισε έτσι παράνομο περιουσιακό όφελος της τάξης του 1,3889% όπως είναι υπολογισμένος ο λόγος αυτός, σύμφωνα με την ως άνω αναφερόμενη δικαστική απόφαση του Αρείου Πάγου.


Ο Σύλλογος Δανειοληπτών και Προστασίας Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος ζητά λοιπόν, την εξόφληση των ποσών που παρακράτησε η τράπεζα εν γνώσει της και με δόλο από τον κάθε δανειολήπτη/πτρια που η δανειακή του σύμβαση περιλαμβάνει τον παραπάνω όρο.

«Οι τράπεζες παρανομούν μέσω διαφόρων παράνομων συμβατικών όρων αλλά το χειρότερο είναι η παραβίαση αυτής της απόφασης της ΕΕ που επικυρώθηκε και με αμετάκλητη απόφαση του Αρείου Πάγου», τονίζει ο Χαράλαμπος Περβανάς.
Danioliptes.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ