2014-02-25 14:56:05
Φωτογραφία για Ουκρανία: Στα ύψη τα CDS, στο βάθος διάσπαση
Το κόστος ασφάλισης του χρέους της Ουκρανίας εκτοξεύτηκε στα ύψη την περασμένη εβδομάδα, εν μέσω πολιτικής κρίσης και βίαιων συγκρούσεων.

Οι 5ετείς συμβάσεις ανταλλαγής κινδύνου αθέτησης (credit default swaps) από την Τετάρτη έως την Πέμπτη αυξήθηκαν κατά 48 μονάδες βάσης, φτάνοντας στις 1.373 μ.β., σύμφωνα με στοιχεία της Markit. Είναι τα υψηλότερα επίπεδα που σημειώνει το κόστος ασφάλισης του χρέους της χώρας από τον Δεκέμβριο του 2009.

Οι εξελίξεις μετά την αποχώρηση του προέδρου Γιανουκόβιτς και την αποφυλάκιση της Γιούλια Τιμοσένκο παραμένουν καταιγιστικές, με τη διαφορά ότι οι συγκρούσεις δείχνουν να μεταφέρονται από τους δρόμους στα έδρανα και στα προεδρικά γραφεία των πολιτικών ηγεσιών.

Το ενδεχόμενο διάσπασης της Ουκρανίας κάθε άλλο παρά έχει αποκλειστεί. Η Ρωσία αμφισβητεί τη νομιμότητα της μεταβατικής κυβέρνησης –σε αντίθεση με την ΕΕ–, οι ΗΠΑ θέλουν κυβέρνηση τεχνοκρατών και ανάμειξη του ΔΝΤ, ενώ ο πρώην πρόεδρος καταζητείται πλέον από το Υπουργείο Εσωτερικών της χώρας του nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ