2014-02-26 11:09:17
Φωτογραφία για «Mousacka for Moyes»! Δείτε τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ για τη μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού
Η ιστορική νίκη του Ολυμπιακού κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ προκάλεσε... πάταγο σε όλη την Ευρώπη και όχι μόνο! Ο διεθνής Τύπος υποκλίνεται στους «ερυθρολεύκους», φτάνοντας στο σημείο να μιλά για... γελοιοποίηση των «κόκκινων διαβόλων».

Στο Νησί τα Μέσα κάνουν λόγο για εφιαλτικό βράδυ για την πρωταθλήτρια Αγγλίας και τα... χώνουν πλέον στον Ντέιβιντ Μόγιες, αναφέροντας πως το... ρολόι μετράει πλέον αντίστροφα.

Ο βρετανικός Τύπος στέκεται πολύ και στην απόδοση του Κάμπελ, καθώς μιλάμε για παίκτη που ανήκει στην Άρσεναλ. Αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έκανε τη Μάντσεστερ να φαίνεται... φτωχή! Την ίδια ώρα στην Ισπανία την τιμητική του έχει και ο Μίτσελ!

Θρύλος από άλλο πλανήτη

Ο Ολυμπιακός κατατρόπωσε τους πολυδιαφημισμένους αστέρες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και με τα γκολ των Ντομίνγκες και Κάμπελ (2-0) έβαλε γερά θεμέλια πρόκρισης για την επόμενη φάση του Champions League.


Δεν είναι υπερβολή να πει κανείς ότι μια ομάδα υπήρχε στο γήπεδο. Κι αυτή ήταν ο Ολυμπιακός. Η άμυνα της ομάδας του Πειραιά κατάπιε τους αστέρες Ρούνεϊ και Φαν Πέρσι που έμοιαζαν να μην υπάρχουν στο γήπεδο.

Ο μεγάλος πρωταγωνιστής Τσόρι Ντομίνγκεζ, μίλησε για τη σπουδαία νίκη :«Κάναμε ένα πολύ μεγάλο βήμα. Είναι πολύ ωραίο να μείνει αυτό το αποτέλεσμα στις μνήμες όλων.».

Σε πελάγη ευτυχίας και όλοι οι συμπαίκτες του Τσόρι μιλούσαν για την σπουδαία νίκη του Ολυμπιακού.

Ο Μίτσελ νίκησε κατά κράτος τον προπονητή της Μάντσεστερ, Μόγιες που έμοιαζε πελαγωμένος στη διάρκεια της αναμέτρησης.

«Το μέγεθος του αντίπαλου μας κάνει να πιστεύουμε ότι ήταν το καλύτερο ματς μας. Έχουμε κάνει κι άλλα τέτοια παιχνίδια, αλλά όχι απέναντι σε μια ομάδα σαν την Μάντσεστερ. Δεν μπορώ να κρύψω την ευτυχία μου. Φαίνεται. Περισσότερο νιώθω περήφανος και ευγνώμων, όμως, προς τους παίκτες μου», δήλωσε αμέσως μετα το τέλος του αγώνα ο Ισπανός τεχνικός.

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού Βαγγέλης Μαρινάκης αμέσως μετά τη λήξη της αναμέτρησης είπε στους παίκτες: «Δώσατε μεγάλη χαρά στον κόσμο μας με αυτή τη νίκη, σας αξίζουν συγχαρητήρια. Θα πρέπει να συνεχίσετε τη δουλειά και να μπορέσουμε να πάρουμε την πρόκριση στην Αγγλία αλλά και να νικήσουμε τον Παναθηναϊκό στο ματς της Κυριακής. Μπορούμε να πάρουμε την πρόκριση και αν το πετύχουμε, εγώ είμαι εδώ».

Η UEFA αφιερώνει στο site το κεντρικό θέμα για τη νίκη του Ολυμπιακού με τίτλο "Ένας προσεγμένος Ολυμπιακός έχει το πάνω χέρι απέναντι στη Μάντσεστερ" .

Τα πανηγύρια συνεχίστηκαν και μετά το τέλος του αγώνα από χιλιάδες οπαδούς του Ολυμπιακού. Ο Πειραιάς μάλιστα φωταγωγήθηκε με εντολή του δημάρχου Βασίλη Μιχαλολιάκου.

Ο διεθνής Τύπος υποκλίνεται στους «ερυθρολεύκους», φτάνοντας στο σημείο να μιλά για... γελοιοποίηση των «κόκκινων διαβόλων».

Στο Νησί τα Μέσα κάνουν λόγο για εφιαλτική νίκη για την πρωταθλήτρια Αγγλίας και τα... χώνουν πλέον στον Ντέιβιντ Μόγιες, αναφέροντας πως το... ρολόι μετράει πλέον αντίστροφα.

Στην Αγγλία στέκονται πολύ και στην απόδοση του Κάμπελ, καθώς μιλάμε για παίκτη που ανήκει στην Άρσεναλ. Αναφέρουν πως ο Ολυμπιακός έκανε τη Μάντσεστερ να φαίνεται... φτωχή! Στην Ισπανία την τιμητική του έχει και ο Μίτσελ!

Δείτε αναλυτικά τι γράφουν τα ξένα ΜΜΕ Η «Sun» είχε τίτλο στο οπισθόφυλλό της: «Mousacka for Moyes», αφήνοντας... ανοιχτή την απόλυση! Μπλέκει... τον Μουσακά με την απόλυση, γράφοντας πως το... ρολόι μετράει αντίστροφα για τον Σκωτσέζο τεχνικό, μετά την ελληνική τραγωδία!

Η «Dailymail» υπογράμμιζε: «Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0. Περισσότερη δυστυχία για τον Μόγιες. Ο Τσόρι Ντομίνγκες και ο Κάμπε, που παίζει δανεικός στον Ολυμπιακό από την Άρσεναλ, έβαλαν την σφραγίδα στη μεγάλη νίκη των Ελλήνων. Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ θα πρέπει στη ρεβάνς να... ξεπεράσει τα δυο γκολ που δέχτηκε, μετά από μια εφιαλτική νύχτα με απογοητευτικές... επιδόσεις»!

Από την άλλη το «Skysports»... επικεντρώθηκε στον Κάμπελ. Έγραψε χαρακτηριστικά: «Ο Κάμπελ, δανεικός από την Άρσεναλ στον Ολυμπιακό ήταν αυτός που... βοήθησε την ελληνική ομάδα για να φτάσει σε μια πολύ σημαντική επιτυχία με 2-0. Οι «κόκκινοι διάβολοι» δεν μπήκαν ποτέ στον... αγώνα»!

Το «BBC» είχε τίτλο: «Φτωχή... η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, έχασε στην Ελλάδα. Οι «κόκκινοι διάβολοι» κινδυνεύουν πλέον να μείνουν εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ από τη φάση των “16”»...

Η «Mirror» ανέφερε: «Ολυμπιακός-Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2-0: Ο δανεικός από την Αρσεναλ Ζοέλ Κάμπελ σκόραρε, με τους «κόκκινους διαβόλους» να.... γεύονται την ήττα. Ο Ντέιβιντ Μόγιες και οι παίκτες του έχουν πλέον ένα... βουνό να ανέβουν, αν θέλουν να βρεθούν στους 8 του Τσάμπιονς Λιγκ μετά από μία απογοητευτική εμφάνιση».

Για… ζαλάδα «μίλησε» η ιστοσελίδα της «Uefa.com»: «O Oλυμπιακός ζάλισε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και παίρνει τα ηνία στο ζευγάρι. Η ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες χρειάζεται να κάνει πάρα πολλά μετά το τακουνάκι του Ντομίνγκες και το υπέροχο σουτ του Κάμπελ που χάρισαν μία διάσημη νίκη στους γηπεδούχους».

Το «Goal.com» υπογράμμισε: «Ο Ολυμπιακός έβαλε τη Γιουνάιτεντ στα… πρόθυρα του αποκλεισμού. Οι Έλληνες φόρτωσαν και άλλη μιζέρια στην ομάδα του Ντέιβιντ Μόγιες με τη νίκη τους με 2-0 με τα γκολ των Ντομίνγκες και Κάμπελ».

Πρώτο θέμα στην «L’Equipe» η μεγάλη νίκη του Ολυμπιακού. Η γαλλική εφημερίδα στην ιστοσελίδα της είχε τίτλο: «Κρύο... ντους για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ». Και ο συντάκτης... εξηγούσε: «Έχοντας χάσει τις ελπίδες για το πρωτάθλημα η αγγλική ομάδα ταξίδεψε στον Πειραιά για να σώσει τη σεζόν, αλλά... έπεσε άσχημα, καθώς γνώρισε την ήττα με 2-0 από τον Ολυμπιακό»!

Το «France Football» ανέφερε: «H Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ… σκοτείνιασε στον Πειραιά»!

Η «Gazzetta» στην Ιταλία υπογράμμισε: «Νίκη... έκπληξη στην Ελλάδα, ο Ολυμπιακός 2-0 τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στον πρώτο για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ με γκολ από τους Ντομίνγκες και Κάμπε. Οι «κόκκινοι διάβολο» καλούνται να... επιστρέψουν στις 19 Μαρτίου»!

Επίσης, στην Ιταλία το «Sport Mediaset» υπογράμμισε: «Μία ελληνική τραγωδία. Η Γιουνάιτεντ στην κόλαση, Χρειάζεται ανατροπή στο Ολντ Τράφορντ».

Η «Reppublica» τόνισε: «Νοκ-άουτ η Γιουνάιτεντ, ο Ολυμπιακός ονειρεύεται».

Η «Tuttosport» έγραψε: «Xτύπημα του Ολυμπιακού: ηττήθηκε με 2-0 στην Ελλάδα η Μάντσεστερ».

Στην Ισπανία η «Marca» έγραψε: «Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, η κρίση δεν έχει σύνορα. Ο Ολυμπιακός του... Μίτσελ πέρασε πάνω από την αγγλική ομάδα στο πρώτο ματς των 16 του Τσάμπιονς Λιγκ χάρη σε γκολ των Τσόρι Ντομίνγκες και Κάμπελ».

Στην ίδια χώρα η «As» επισήμανε: «Ο Ολυμπιακός του Μίτσελ παρέδωσε μαθήματα στην Γιουνάιτεντ του Μόγιες. Χειρότερη Μάντσεστερ των τελευταίων ετών έχασε από γκολ που πέτυχαν οι πρώην παίκτες της Primera Division, Τσόρι και Κάμπελ»!

Η «Mundo Depotivo, ανέφερε… «Ταφόπλακα του Μίτσελ στη Γιουνάιτεντ».

Επίσης, η «Sport.es» έγραψε: «Ο Ολυμπιακός άφησε τη Γιουνάιτεντ σε ένα ναυάγιο» Στο Βέλγιο το «rtl.be» μετέδωσε: «Γελοιοποίηση... της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ από τον Ολυμπιακό. Οι «κόκκινοι διάβολοι» είναι σκιά του εαυτού τους μετά την αντικατάσταση του Σιρ Αλεξ Φέργκιουσον από τον Ντέιβιντ Μόγιες»!

Στην ίδια χώρα το «standar.co.uk» έγραψε: «Η Μάνστεστερ Γιουνάιτεντ έχει να ανέβει μια πολύ μεγάλη... ανηφόρα για να περάσει στους «8» του Τσάμπιονς Λιγκ. Σπουδαίο γκολ από τον Τζόελ Κάμπε, σφράγισε... μια σπουδαία νίκη με 2-0 για τον Ολυμπιακό...»
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ