2014-02-28 12:11:17
Φωτογραφία για Στη Γενεύη η νέα Alfa Romeo 4C Spider concept
Το cabriolet μοντέλο θα βασίζεται σχεδιαστικά στην coupe έκδοση

Στο Σαλόνι της Γενεύης φαίνεται ότι θα κάνει ντεμπούτο η νέα Alfa Romeo 4C Spider σε πρωτότυπη μορφή, με ανθρακονημάτινη αποσπώμενη οροφή και μικρές στιλιστικές αλλαγές, σε σχέση με την coupe.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο όμιλος FIAT θα παρουσιάσει το concept της νέας Alfa Romeo 4C Spider στο ελβετικό Σαλόνι που ανοίγει τις πύλες του την ερχόμενη εβδομάδα.

Ειδικότερα, οι φήμες αναφέρουν ότι το cabriolet μοντέλο θα βασίζεται σχεδιαστικά στην coupe έκδοση, με βασική διαφορά την αποσπώμενη οροφή, η οποία θα είναι κατασκευασμένη από ελαφριά υλικά και συγκεκριμένα ανθρακόνημα. Επίσης, αναμένονται ορισμένες διαφορετικές πινελιές στο design των μπροστινών φαναριών και στις ζάντες αλουμινίου, αναφορικά με το «κλειστό» μοντέλο. Επιπλέον, στο εν λόγω 2θέσιο roadster θα υπάρχει και ανθρακονημάτινο rollover bar πίσω από τα κεφάλια των επιβατών για την προστασία τους σε περίπτωση ανατροπής του οχήματος.


Παράλληλα, το βάρος του εν λόγω concept θα διατηρηθεί χαμηλά, όπως και στο «κλειστό» μοντέλο παραγωγής, αφού και εδώ θα γίνει εκτεταμένη χρήση αλουμινίου, ατσαλιού, συνθετικού υλικού SMC (Sheet Moulding Compound) και ανθρακονήματος.

Εσωτερικά της Spider οι πηγές μας δεν μιλάνε για αλλαγές σε σχέση με τη 4C, ούτε στο επίπεδο του μηχανικού συνόλου, όπου προβλέπεται να χρησιμοποιηθεί και πάλι ο 4κύλινδρος 1,75 λτ. κινητήρας βενζίνης, με απόδοση 240 ίππους και 350 Nm ροπής.

Τέλος, το «ανοιχτό» μοντέλο παραγωγής της Alfa Romeo 4C Spider αναμένεται να κάνει πρεμιέρα την επόμενη χρονιά, οπότε θα μπει -πιθανότατα- και στην παραγωγή.
πηγη
pestanea
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ