2014-03-02 10:21:15
Φωτογραφία για ΠΡΕΛΤΖΙΤΣ : ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΣΠΑΝΟΥΛΗ
Ο Εμίρ Πρέλτζιτς παραδέχτηκε στη "SportDay" πως η απουσία του Βασίλη Σπανούλη βοήθησε τη Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να φτάσει στη νίκη επί του Ολυμπιακού.

Αν μη τι άλλο είναι ειλικρινής… Ο Εμίρ Πρέλτζιτς ομολόγησε στισ δηλώσεις του πως ίσως η Φενέρμπαχτσε/Ούλκερ να μην έφτανε στη νίκη επί του Ολυμπιακού την Παρασκευή, αν οι πρωταθλητές Ευρώπης είχαν στις τάξεις τους τον αρχηγό τους, ενώ μίλησε για τη μάχη στο γκρουπ του θανάτου και τη συνεργασία του με τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Αναλυτικά, ο Εμίρ Πρέλτζιτς μίλησε για:

-τη σημασία της νίκης της Φενέρ: «Είμαστε ακόμα… ζωντανοί και μπορούμε να μιλάμε για ευκαιρία πρόκρισης. Ακόμα και για τη δεύτερη θέση θέσαμε υποψηφιότητα. Αν χάναμε, οι πιθανότητες θα ήταν ελάχιστες. Παλέψαμε για 40 λεπτά και τα καταφέραμε χάρη και στο εκπληκτικό κοινό μας. Απομένουν έξι σημαντικά παιχνίδια που πρέπει να τα δώσουμε όλα».

-τα κλειδιά της νίκης: «Κατά κύριο λόγο είμαστε επιθετική ομάδα, όμως είχαμε στόχο να περιορίσουμε τον Ολυμπιακό. Σε μεγάλο βαθμό το κάναμε. Μας βοήθησε το γεγονός ότι δεν έπαιξε ο Σπανούλης και από τη στιγμή που δεν μας έβαλαν περισσότερους από 75 πόντους, ήμασταν πιο κοντά στη νίκη. Βγάλαμε πολλούς αιφνιδιασμούς με τον ΜακΚάλεμπ, ο οποίος ήταν εκπληκτικός και μας έδωσε ώθηση».


-τη συνεργασία με τον Ομπράντοβιτς: «Είναι ο καλύτερος προπονητής της Ευρώπης. Είναι ευλογία και ευκαιρία για εμάς να μας καθοδηγεί. Θα γίνουμε σίγουρα καλύτεροι παίκτες και θα μάθουμε πολλά για το μπάσκετ. Ξέρει τα πάντα!».

-την παράδοση του Ομπράντοβιτς να παίρνει τίτλο στην πρώτη του χρονιά: «Το γνωρίζω (γέλια). Θα είναι πολύ δύσκολο να το κάνουμε όμως. Αν περάσουμε στο Final Four, ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να γίνει. Κανείς δεν φανταζόταν το 2012 ότι ο Ολυμπιακός με τόσα νέα παιδιά θα έπαιρνε το τρόπαιο».

-το ρόλο του στη Φενέρ: «Ο προπονητής μου ζητεί να κατεβάζω την μπάλα και να βοηθάω στην οργάνωση και αυτό προσπαθώ να κάνω. Δεν μου είναι και τόσο οικείο να παίζω πλέι μέικερ, γιατί η θέση που έπαιζα τόσα χρόνια και αυτή που μου αρέσει περισσότερο είναι του φόργουορντ, αλλά από τη στιγμή που η ομάδα έχει ανάγκη, κάνω τα πάντα για να βοηθήσω».
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ