2014-03-02 13:31:47
Φωτογραφία για Παιχνίδια που μας φέρνανε «πιο κοντά» όταν ήμασταν έφηβοι
Ήρθε η ώρα της νοσταλγίας Οι αναμνήσεις των εφηβικών μας χρόνων μένουν ανεξίτηλες στο μυαλό μας και πολλές φορές αναπολούμε εκείνες τις ξέγνοιαστες ημέρες, οι οποίες δεν περιελάμβαναν μέσα υποχρεώσεις και λογαριασμούς.

Τα παιδικά-εφηβικά πάρτι τότε είχαν την τιμητική τους και όλοι περίμεναν να παρευρεθούν σε ένα από αυτά! Συνήθως η αρχή ήταν λίγο νωχελική καθώς υπήρχε διάχυτη ντροπή μεταξύ των παρευρισκομένων και αγόρια και κορίτσια παρέμεναν χωρισμένοι σε δύο ομάδες λες και επρόκειτο να παίξουν κάποιο ανταγωνιστικό παιχνίδι.

Ο μπουφές ήταν πλούσιος από λιχουδιές και τα μπουκάλια που συνόδευαν το φαγητό ήταν συνήθως κόκα κόλες, πορτοκαλάδες και sprite. Αργότερα με την πάροδο των χρόνων άρχιζαν να εμφανίζονται και τα αλκοολούχα, αλλά δεν θα αναλύσουμε το φαγητό σήμερα σε αυτό εδώ το άρθρο.

Αντιθέτως θα ασχοληθούμε με τους τρόπους που προσπαθούσαν τα δυο φύλα να έρθουν πιο κοντά (να σπάσει ο πάγος που λέμε) μέσω ορισμένων παιχνιδιών τα οποία θα αναφέρουμε και θα περιγράψουμε παρακάτω.


Αφήστε λοιπόν το μυαλό σας να τρέξει αρκετά χρόνια πίσω και απολαύστε:

Θάρρος ή αλήθεια;

Πολύ διαδεδομένο παιχνίδι το οποίο στο τέλος του συνήθως αποκάλυπτε πολλά πράγματα και άλλες φορές γεννούσε μεγάλες έχθρες ενώ άλλες φορές έδινε το έναυσμα για να δημιουργηθούν ζευγαράκια ή να παραμείνουν  ανεκπλήρωτοι έρωτες. Το πώς παίζεται γνωστό. Απλά έπρεπε να διαλέξεις αν προτιμάς το θάρρος ή την αλήθεια και τότε να τεθεί από ένα ή περισσότερα άτομα το τι θα έπρεπε να κάνεις για να υποστηρίξεις την επιλογή σου. Αρκετά πιο δύσκολο παιχνίδι από ότι φαίνεται!

Μπουκάλα

Όταν άδειαζε το πρώτο μπουκάλι του σπιτιού συνήθως ο πιο πονηρός της παρέας πεταγόταν και φώναζε να παίξουμε την μπουκάλα. Πολύ πιο σπάνια υπήρχε και η πιο πονηρή της παρέας που προλάβαινε να αναφωνήσει πρώτη την έναρξη τους συγκεκριμένου παιχνιδιού αν και τα κορίτσια συνήθως είναι πιο ντροπαλά. Όλοι κάθονταν σε κύκλο γύρω από την μπουκάλα και ξεκίναγε το παιχνίδι! Ο πρώτος παίχτης ή παίχτρια γύριζε το μπουκάλι και έπρεπε να φιλήσει (αναλόγως με τους κανόνες που έβαζαν εκείνη την στιγμή στο στόμα, με γλώσσα ή όχι κτλ) αυτόν που θα έδειχνε το στόμιο του μπουκαλιού. Σκηνές απείρου κάλους διαδραματίζονταν!

«Τι κάνει ο κύριος στην κυρία»

Πολλοί απέφευγαν το συγκεκριμένο παιχνίδι καθώς φοβόνταν για το τι θα κληθούν να κάνουν αλλά λόγω του ότι τότε ήμασταν απονήρευτα παιδιά το πιο extreme ήταν κανένα φιλάκι στο στόμα άντε και κανένα χάδι παραπάνω. Ο δοκιμαζόμενος, έπαιρνε θέση και έπρεπε να ανταποκριθεί στην δοκιμασία που θα του έβαζαν να κάνει σε συγκεκριμένη κοπέλα. Αρκετά ψυχοφθόρο μέχρι την απόφαση!

Πλάτες

Ένα αθώο και ρομαντικό παιχνιδάκι που πάντα όμως αποκάλυπτε το ποιος «γουστάρει» ποια και ποια ποιον οπότε μετά από αυτό σίγουρα είχαμε και την δημιουργία κάποιων ζευγαριών! Κορίτσια και αγόρια κάθονταν αντικριστά και στην σειρά. Ένας από κάθε ομάδα ξεκίναγε, πλησίαζε την απέναντι ομάδα και διάλεγε ένα άτομο για να φιλήσει. Το άτομο είχε το δικαίωμα να μην δεχτεί το φιλί γυρίζοντας πλάτη! Η καζούρα μετά από πλάτη ήταν σίγουρα μεγάλη!!!

Αναπτήρας

Το συγκεκριμένο παιχνίδι έκανε την εμφάνισή του γύρω στο γυμνάσιο (γιατί  τότε πολλοί άρχισαν να προμηθεύονται αναπτήρες!). Η παρέα καθόταν χαλαρή και ανακατεμένη με αγόρια και κορίτσια. Ο κάτοχος του αναπτήρα δεχόταν μια ερώτηση γενική κρυφά στο αυτί του στην οποία έπρεπε να απαντήσει παραδίνοντας το αντικείμενο στον άνθρωπο που πίστευε ότι αντιστοιχεί η συγκεκριμένη ερώτηση ή χαρακτηρισμός. Μετά από 5 ερωτήσεις όλα βγαίνανε στην φόρα και έτσι όλοι μάθαιναν για ποιο λόγο κάποιος-α έδωσε τον αναπτήρα σε κάποιον άλλο ή κάποια άλλη! Όπως θυμάστε κι εσείς μετά γινόταν μύλος η παρέα καθώς δεν είχαν ειπωθεί μόνο ευχάριστα!!!!
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ