2014-03-02 13:52:48
Φωτογραφία για Σε λίγες ώρες τα Όσκαρ: Τα 10+1 «μυστικά» της 86ης απονομής!
​Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την απονομή των φετινών Όσκαρ, τα ξημερώματα της Καθαράς Δευτέρας (ώρα Ελλάδας). Δείτε όλα τα «μυστικά» της 86ης διοργάνωσης!

1. Έξι από τις εννιά υποψήφιες για Καλύτερη Ταινία βασίζονται σε αληθινές ιστορίες.

2. Είναι η δέκατη όγδοη υποψηφιότητα για τη Μέριλ Στριπ («Αύγουστος»).

3. Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που ταινία του Ντέβιντ Ο. Ράσελ («Οδηγός Διαπλοκής») κερδίζει υποψηφιότητες και για τις τέσσερις κατηγορίες ερμηνειών.

4. Ο Ρότζερ Ντίκινς είναι για 11η φορά υποψήφιος για Όσκαρ διευθυντής φωτογραφίας («Prisoners»). Προς το παρόν δεν έχει καμία νίκη!

5. Ο Γούντι Άλεν έχει το ρεκόρ υποψηφιοτήτων στην κατηγορία του Πρωτότυπου Σεναρίου: η φετινή με το «Blue Jasmine» είναι η 16η!

6. Το ρεκόρ του Γουόλτ Ντίσνεϊ «κυνηγά» ο Τζον Γουίλιαμς, που έχει 44 υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερης μουσική, έναντι 59 του γνωστού δημιουργού κινουμένων σχεδίων.


7. Υποψήφιος μετά από... 35 χρόνια είναι ο Μπρους Ντερν («Nebraska»), ενώ 25 χρόνια χρειάστηκε να περιμένει η 82χρονη Πατρίσια Νόρις (κουστούμια στο «12 Χρόνια Σκλάβος»).

8. H 27χρονη Μέγκαν Έλισον («Οδηγός Διαπλοκής», «Her») γίνεται μόλις η τρίτη παραγωγός μετά το 1951 και η πρώτη γυναίκα που κερδίζει με περισσότερα από ένα φιλμ υποψηφιότητα για το Όσκαρ Καλύτερης Ταινίας. Προηγήθηκαν ο Φράνσις Φορντ Κόπολα για την «Συνομιλία» και το δεύτερο μέρος του «Νονού» και ο Σκοτ Ρούντιν με τα «Social Network» και «Αληθινό Θράσος».

9. Η Έιμι Άνταμς είναι η μόνη υποψήφια Α' Γυναικείου Ρόλου που δεν έχει ήδη Όσκαρ.

10. Με τον «Λύκο της Wall Street», o Μάρτιν Σκορσέζε γίνεται ο εν ζωή σκηνοθέτης με τις περισσότερες υποψηφιότητες για Όσκαρ καλύτερης ταινίας (8). Μέχρι τα προηγούμενα βραβεία ήταν ισόπαλος με τον Στίβεν Σπίλμπεργκ και τον Γούντι Άλεν.

10+1. Η 23χρονη Τζένιφερ Λόρενς (υποψήφια στην κατηγορία Β΄ Γυναικείου Ρόλου για τον «Οδηγό Διαπλοκής») είναι η νεότερη ηθοποιός που έχει κερδίσει τρεις υποψηφιότητες για Όσκαρ.

Πηγή: star
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ