2014-03-03 17:38:08
Φωτογραφία για Το γύρο του κόσμου θα κάνει η Κρήτη στο εξωτερικό μέσω εκπαιδευτικού  ντοκιμαντέρ
Το «γύρο του κόσμου» θα κάνει η Κρήτη σε ντοκιμαντέρ του Αμερικανικού κολλεγίου στην Ελλάδα το οποίο... πραγματοποίησε λήψεις στο νησί και πήρε συνέντευξη από τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη. Οι επικεφαλείς του αμερικανικού κολλεγίου με ομάδα φοιτητών και το συνεργείο παραγωγής επέλεξαν ως «πρότυπο» την Κρήτη από όλες τις Περιφέρειες της χώρας, στα θέματα ανάπτυξης, εξωστρέφειας, δράσεων για την τόνωση της οικονομίας, επιχειρηματικότητας, καινοτομίας με τη συνεργασία Περιφέρειας-Επιστημονικών και Ερευνητικών Ιδρυμάτων του νησιού. Η τηλεοπτική συνέντευξη του Περιφερειάρχη λήφθηκε προχθές, και σύμφωνα με τον επικεφαλής της αποστολής Αλέξη Κομψέλη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υλοποίησης διαδικτυακού μαθήματος Οικονομικών Επιστημών. Η συνέντευξη του Περιφερειάρχη Κρήτης μαζί με το υπόλοιπο τηλεοπτικό υλικό θα προβληθεί σε Πανεπιστημιακά ιδρύματα του εξωτερικού, διαδικτυακά, και σε συνεργαζόμενα Πανεπιστημιακά ηλεκτρονικά-τηλεοπτικά μέσα.


Η φοιτητική ομάδα-παραγωγής θα κάνει λήψεις για 3 μέρες στην Κρήτη και θα πάρει συνεντεύξεις από ερευνητές και επιχειρηματίες όλων των κλάδων που υλοποιούν καινοτόμες δράσεις.

Ο Περιφερειάρχης Σταύρος Αρναουτάκης ενημέρωσε τους φοιτητές για το αναπτυξιακό μοντέλο της Κρήτης, την εξωστρέφεια του πρωτογενή τομέα με την ενιαία προβολή των Κρητικών προϊόντων στο εξωτερικό, και την διασύνδεση του με το ποιοτικό τουριστικό προϊόν του νησιού.

Παράλληλα απάντησε σε ερωτήσεις που αφορούν στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας, στην διαχείριση των αναπτυξιακών νόμων από την Περιφέρεια Κρήτης που δίνουν ώθηση στην οικονομία του τόπου με την δημιουργία νέων θέσεων εργασίας, αλλά και στην αποτελεσματική διαχείριση των κονδυλίων του ΕΣΠΑ για υποδομές.

Οι φοιτητές στις ερωτήσεις τους έριξαν ιδιαίτερο βάρος στην πρωτοποριακή δράση της Περιφέρειας που αφορά τη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου Καινοτομίας Κρήτης το οποίο συστάθηκε και λειτουργεί από την Περιφέρεια Κρήτης με την συνεργασία-στήριξη των Ερευνητικών και Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων του νησιού.

Η αντιπροσωπεία των φοιτητών στο τέλος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους στον Περιφερειάρχη Κρήτης ενώ η συνέντευξη στο πλαίσιο υλοποίησης του μαθήματος, πέρα από το δικό τους κολλέγιο, θα κάνει το γύρο του κόσμου διαδικτυακά.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ