2014-03-04 14:13:33
Φωτογραφία για ΣΤ. ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ: ΙΔΕΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΣΤΟ «ΠΟΤΑΜΙ»
Ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις «κλέβει» ο Σταύρος Θεοδωράκης στο νέο του εγχείρημα στην πολιτική, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξή Τύπου που παραχώρησε, παρουσιάζοντας επισήμως το «Ποτάμι».

«Το Ποτάμι είναι ένα κίνημα που κλέβει ιδέες και από την Αριστερά και από τις φιλελεύθερες δυνάμεις. Γιατί σήμερα απαιτούνται λύσεις», ανέφερε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Από τα παιδικά μου χρόνια προσδιορίζομαι ως αριστερός. Το θέμα όμως είναι τι ορίζεται ως αριστερό σήμερα. Π.χ. η Αριστερά αρνείται την αξιολόγηση που εγώ θεωρώ ότι πρέπει να είναι μείζον αίτημα της Αριστεράς».

Ο κ. Θεοδωράκης δήλωσε ακόμη ότι δεν μπορεί να διαβεβαιώσει πως με το «Ποτάμι» θα 'ναι όλα επαναστατικά, αλλά έσπευσε να δεσμευθεί πως «θα 'ναι όλα διαφορετικά».  

Εξάλλου, ξεκαθάρισε πως δεν είναι ευρωσκεπτικιστής, τονίζοντας πως παρά το γεγονός ότι υπάρχουν κάποια σύννεφα το τελευταίο διάστημα με τους εταίρους της χώρας, «οι σύμμαχοί μας είναι οι Ευρωπαίοι».


Ερωτηθείς σε ποια ευρωομάδα θα ενταχθεί ο νέος πολιτικός φορέας, αν μπει στο Ευρωκοινοβούλιο, απάντησε: «Θα το αποφασίσουμε αφού πάμε στις Βρυξέλλες. Θα δώσουμε ένα διάστημα δύο - τριών εβδομάδων ώστε να βγάλουμε συμπεράσματα».

Ο γνωστός δημοσιογράφος έκανε και ένα σχόλιο αναφορικά με τις υποψηφιότητες για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Όπως χαρακτηριστικά είπε, «οι υποψήφιοι για την Κομισιόν υπερασπίζονται περισσότερο τις γραφειοκρατικές ελίτ, το χθες».

Υπό διαμόρφωση το ευρωψηφοδέλτιο - Ποιοι στηρίζουν το «Ποτάμι» 

Ο κ. Θεοδωράκης δεν ανακοίνωσε σήμερα τα ονόματα εκείνων που θα είναι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με τον νέο πολιτικό φορέα, καθώς εξήγησε ότι το ψηφοδέλτιο είναι υπό διαμόρφωση. Αναφέρθηκε ωστόσο σε ονόματα προσωπικοτήτων που στηρίζουν ή απλώς συμβουλεύουν το «Ποτάμι»: 

Θοδωρής Γόνης, σκηνοθέτης

Μαρία Δημητρίου, ελληνίδα τσιγγάνα - κοινωνική λειτουργός

Νίκος Δήμου, συγγραφέας

Άννα Ευφραιμίδου, γιατρός

Παναγιώτης Κακατσούλης, βραβευμένος ως ο καλύτερος δημόσιος λειτουργός στον κόσμο

Βάσω Κιντή, καθηγήτρια Φιλοσοφίας

Δημήτρης Κοντοπίδης, αρχιτέκτονας

Αύγουστος Κορτώ, συγγραφέας

Δημήτρης Κουρέτας, αντιπρύτανης πανεπιστημίου Θεσσαλίας

Ολυμπία Κατσαγάκη, φωτογράφος

Δημήτρης Κυριακόπουλος, πρόεδρος του αθλητικού Πρωτέα στον Ν. Κόσμο

Αναστασία Λαμπρία, εκδότρια

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ