2014-03-04 15:23:12
Φωτογραφία για Αδωνις Γεωργιάδης: Το ξανασκέφτεται για το εισιτήριο των 5€
«Ολα είναι πιθανά στον τόπο αυτό». Με αυτή τη χαρακτηριστική φράση, ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης άφησε την Τρίτη ανοιχτό το ενδεχόμενο να μην εφαρμοστεί τελικά το εισιτήριο των πέντε ευρώ στα πολυϊατρεία μέτρο που έχει προκαλέσει ενδοκυβερνητικές τριβές και αντιδράσεις από το ΠΑΣΟΚ.

«Να δούμε πρώτα πώς θα ρυθμίσουμε το σύστημα και μετά έχουμε χρόνο... Πάντως μοντέλο χωρίς εισιτήριο δεν υπάρχει πουθενά στο κόσμο» δήλωσε ο Αδ. Γεωργιάδης, μιλώντας το πρωί στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ.

Ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι το εισιτήριο, είναι θέμα «έλεγχου της ροής» και προσέθεσε πως «δεν είναι μόνο θέμα είσπραξης».

Σημείωσε μάλιστα ότι οι ανασφάλιστοι στη χώρα μας, έλληνες και αλλοδαποί είναι 2,6 εκατ. συνολικά. Πάντως ο ίδιος έχει προεξοφλήσει ότι το νέο σύστημα εφόσον εφαρμοστεί, θα αρχίσει να ισχύει μετά από έξι μήνες, δηλαδή μετά το καλοκαίρι.

Σε ό,τι αφορά την πρόταση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Δημ Κρεμαστινού να βρεθούν τα πέντε ευρώ από τα τυχερά παίγνια, λαχεία κλπ., ο Αδ. Γεωργιαδης διερωτήθηκε «γιατί δεν συνέβη αυτό επί υπουργίας Λοβέρδου, οπότε μπήκαν τα 5 ευρώ στα Νοσοκομεία».


«Το 2011 ψηφίστηκε ο νόμος γιατί δεν έκανε πρόταση τότε ο κ. Κρεμαστινος; Μπορεί να άλλαξε γνώμη...» σχολίασε με νόημα ο Αδ. Γεωργιάδης.

Οι επιδόσεις κάθε κλινικής, με το ποσοστό θνησιμότητας, θα δημοσιεύονται και ο ασθενής θα επιλέγει σε ποια θέλει να νοσηλευτεί κατά το αμερικανικό σύστημα, πρόσθεσε ο Αδωνις Γεωργιάδης. Αυτό το σύστημα βάζει τους γιατρούς σε λογική να είναι καλύτεροι και θα δίνει δυνατότητα στους ασθενείς να επιλέγουν, εξήγησε.

«Είναι αληθές ότι υπάρχουν κενά σε πολλά νοσοκομεία με τις προσλήψεις θα τα καλύψουμε» παραδέχθηκε ο υπουργός Υγείας.

Σε μια ακόμη απόδειξη των αντιδράσεων από το ΠΑΣΟΚ, ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, εγκάλεσε τον υπουργό Υγείας για «έλλειψη συνεννόησης» και σε συνέντευξή του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ επεσήμανε ότι «το νομοσχέδιο που ψηφίσαμε πριν 15 ημέρες δεν γράφει για εισιτήριο 5 ευρώ στο ΠΕΔΥ».

«Δεν είναι μεταρρύθμιση να βγαίνω ένα πρωί και να βάζω πέντε ευρώ στα πολυϊατρεία. Το κοινωνικό κράτος πρέπει να κόβει από αλλού . Πρέπει να είναι σωστό το νομοσχέδιο προς τον πελάτη-πολίτη» σημείωσε ο βουλευτής Αρκαδίας του ΠΑΣΟΚ.

Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, πάντως, προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους στη διένεξη του κόμματός του με τον υπουργό Υγείας και δήλωσε πως ο Αδ. Γεωργιάδης «μπορεί να μη γνωρίζει καλά τα θέματα υγείας, αλλά έδειξε πολύ καλή διάθεση να ακούσει στη Βουλή τις αντίθετες απόψεις». Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ