2014-03-04 15:47:24
Φωτογραφία για Δυτική Ελλάδα: Αυτά είναι τα μικρά και μεγάλα νοσοκομεία που αρίστευσαν το 2013!
Τον απολογισμό για την αξιολόγηση των μικρών και μεγάλων νοσοκομείων της χώρας έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας , ενώ μέσα σε αυτά που «αρίστευσαν» δεν είναι μόνο μεγάλα νοσοκομεία των αστικών κέντρων, αλλά και ιδρύματα σε πόλης της περιφέρειας.

Νοσοκομεία όπως της Αμαλιάδας, των Καλαβρύτων, της Αρτας και του Κιλκίς διακρίθηκαν μαζί με τα νοσοκομεία αιχμής του Λεκανοπεδίου όπως το Σωτηρία, το Γενικό Κρατικό Γ. Γεννηματάς και άλλα.

Τα στοιχεία της αξιολόγησης δημοσιεύθηκαν στον ιστότοπο του ESY.net , ενώ οι οικονομικοί και λειτουργικοί δείκτες χρησιμοποιήθηκαν για τον απολογισμό.

Μάλιστα, τα αποτελέσματα της αξιολόγησης έρχονται μόλις μια ημέρα μετά τη συνάντηση που είχε ο υπουργός, Αδωνις Γεωργιάδης, με τους διοικητές των νοσοκομείων.

Για το 2013 τα νοσοκομεία με δυνατότητα έως 100 κλίνες και την υψηλότερη αξιολόγηση είναι :

Γενικό Νοσοκομείο ΑμαλιάδαςΓενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας ΓουμένισσαςΓενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας ΚαλαβρύτωνΓενικό Νοσοκομείο – Κέντρο Υγείας Νεάπολης "Διαλυνάκειο"Γενικό Νοσοκομείο Παίδων Πατρών "Καραμανδάνειο"


Στα νοσοκομεία από 100 έως 250 κλίνες διακρίθηκαν τα ακόλουθα:

Γενικό Νοσοκομείο ΆρταςΓενικό Νοσοκομείο ΓιαννιτσώνΓενικό Νοσοκομείο ΚιλκίςΓενικό Νοσοκομείο ΞάνθηςΓενικό Νοσοκομείο Χαλκίδας

Τα νοσοκομεία με δυνατότητα από 251 έως 400 κλίνες και την υψηλότερη αξιολόγηση είναι τα ακόλουθα:

"Κωνσταντοπούλειο" Γενικό Νοσοκομείο Νέας ΙωνίαςΓενικό Νοσοκομείο ΚαλαμάταςΓενικό Νοσοκομείο ΚατερίνηςΓενικό Νοσοκομείο ΚέρκυραςΓενικό Νοσοκομείο Σερρών

Αναφορικά με τα μεγάλα νοσοκομεία από 400 κλίνες και άνω την υψηλότερη αξιολόγηση είχαν τα ακόλουθα ιδρύματα:

Γενικό Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης "Η Ευαγγελίστρια"Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας Πειραιά "Άγιος Παντελεήμων"Γενικό Νοσοκομείο νοσημάτων θώρακος Αθηνών "Σωτηρία"Γενικό Νοσοκομείο Χανίων "Άγιος Γεώργιος"Γενικό Νοσοκομείο Αθηνών "Γ. Γεννηματάς"

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ