2014-03-04 22:28:16
Φωτογραφία για ΔΣΑ - Σάρωσε ο Βασίλης Αλεξανδρής. Εκλέγεται πρόεδρος με 70,67% - Ηττήθηκε ο Γιάννης Αδαμόπουλος...!!!
Mε ευρεία πλειοψηφία νέος πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών ανακηρύχθηκε ο Βασίλης Αλεξανδρής.  

Ο κ. Αλεξανδρής εξελέγη για τη θέση του προέδρου του ΔΣΑ με ποσοστό 70,67% (5.755 σταυροί), ενώ ο απερχόμενος πρόεδρος Γιάννης Αδαμόπουλος έλαβε το 29,33% (2.388 σταυροί).

Ο απερχόμενος πρόεδρος σε δήλωσή του αναφέρει ότι «η δικηγορική κοινότητα της Αθήνας αποφάσισε σήμερα πλειοψηφικά, εκλέγοντας στην προεδρία του ΔΣΑ τον κ. Αλεξανδρή. Η ετυμηγορία της είναι σεβαστή. Συγχαίρω τον νέο πρόεδρο και του εύχομαι από καρδιάς επιτυχία στα καθήκοντά του για το συμφέρον της δικηγορίας», επισημαίνοντας ότι το αποτέλεσμα των δικηγορικών εκλογών είναι απόρροια «δικών μας λαθών για τα οποία αναλαμβάνω πλήρως την ευθύνη.

Είναι όμως και προϊόν ευρύτερων κοινωνικοπολιτικών συσχετισμών και συνθηκών που εξέφευγαν των επιλογών μας και της δικής μας σφαίρας επιρροής.»


Κάνοντας έναν μικρό απολογισμό ο κ. Αδαμόπουλος τόνισε ότι « φορτισμένη περίοδο της θητείας μας, κληθήκαμε να διαχειριστούμε τις τύχες του Συλλόγου σε περιστάσεις που απείλησαν τη βιωσιμότητα του λειτουργήματος. Ορθώσαμε θεσμικό ανάστημα και σταθήκαμε όρθιοι μέσα σε μια θεσμική κοσμογονία νομοθετικής στοχοποίησής μας. Γίναμε δυσάρεστοι σε πολλούς και το πληρώσαμε. Αντέξαμε όμως και παρουσιάσαμε έργο που θα κεφαλαιοποιηθεί σε ομαλότερες περιόδους. Είμαι περήφανος γι’ αυτό το έργο, που υλοποιήθηκε με τους κόπους και τις θυσίες όλων».

«Θέλω να ευχαριστήσω όλους όσοι συμμετείχαν στη διαδικασία και της παρείχαν την αναγκαία δημοκρατική νομιμοποίηση. Δυνάμωσαν τη φωνή του Συλλόγου, ανεξαρτήτως χροιάς. Ευχαριστώ από τα βάθη της καρδιάς μου όσους εμπιστεύτηκαν την προγραμματική μας πρόταση και υποστήριξαν την ανανέωση της εντολής μας. Η τιμή που μας έκαναν, απέναντι στο ρεύμα της εποχής, είναι κινητήριος δύναμη για το μέλλον. Σ’ εκείνους που έδωσαν έναν υπέροχο αγώνα για τις ιδέες και τις κοινές αξίες μας, θα χρωστώ πάντα ευγνωμοσύνη. Οφείλουν και δικαιούνται να έχουν το κεφάλι ψηλά. Από την υπεύθυνη θέση που μας έταξε η δικηγορική οικογένεια, θα είμαστε – εγώ και οι συνεργάτες μου – παρόντες και στη νέα εποχή», πρόσθεσε.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Ποδήλατο 100 ετών... στα Τρίκαλα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Ποδήλατο 100 ετών... στα Τρίκαλα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ