2014-03-04 22:33:06
Φωτογραφία για Θύμα των τραγικών ελλείψεων στο νοσοκομείο του ΠΓΝΠ 50χρονος καθηγητής
Ένας ακόμη συνάνθρωπός μας πλήρωσε με τη ζωή του τις τραγικές ελλείψεις σε προσωπικό, που παρουσιάζουν πλέον τα νοσοκομεία της χώρας, ύστερα από τις αλλεπάλληλες μνημονιακές περικοπές, που έχουν οδηγήσει τα περισσότερα νοσηλευτικά ιδρύματα της χώρας σε άνευ προηγουμένου υποβάθμιση της ποιότητας των υπηρεσιών που προσφέρουν στους ασθενείς τους.

Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες που περιήλθαν σε γνώση του attacktv.gr, την Κυριακή της Αποκριάς εισήχθη για νοσηλεία στη Β΄ Παθολογική του ΠΓΝΠ ο 50χρονος καθηγητής σχολείου της Πάτρας, Φ. Σερέτης που διέμενε στα Ζαρουχλέικα και καταγόταν από την Αθήνα. Ο άνθρωπος έπασχε από πνευμονία και συνοδευόταν από την πεθερά του. Ωστόσο, είχε την ατυχία να... πέσει στο τριήμερο των αργιών, οπότε οι ελλείψεις σε προσωπικό γίνονται ακόμη εμφανέστερες. Όπως εύκολα μπορεί κανείς να καταλάβει, σε τέτοιες περιπτώσεις οι ελάχιστοι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό είναι υποχρεωμένοι ν' αντιμετωπίσουν σωρεία περιστατικών, στα οποία, κάποιες φορές, δεν είναι ανθρωπίνως δυνατό ν' αντεπεξέλθουν.


Τα πράγματα αποδείχτηκαν πολύ πιο σοβαρά

Στην περίπτωση του άτυχου καθηγητή, οι πληροφορίες αναφέρουν πως από την επομένη της εισαγωγής του άρχισε να παρουσιάζει σπασμούς και ρόγχο, φαινόμενα που ανησύχησαν ιδιαίτερα τους δικούς του ανθρώπους, οι οποίοι προσέφυγαν, αυτονόητα, σε ιατρική βοήθεια. Ωστόσο -προφανώς λόγω φόρτου εργασίας- η ιατρική οδηγία που τους δόθηκε ήταν ν' ανασηκωθεί ο ασθενής καθιστός στο κρεβάτι, ώστε ν' αναπνέει καλύτερα. Δυστυχώς, όμως, αποδείχτηκε πως τα πράγματα ήταν πολύ σοβαρότερα -άρα έχρηζαν και σοβαρότερης αντιμετώπισης, που ίσως ήταν αδύνατη ή εξαιρετικά δύσκολη, λόγω των συνθηκών που περιγράφτηκαν. Κι αυτό διότι, τελικά, ο 50χρονος εκπαιδευτικός εξέπνευσε, την Τρίτη το πρωί, βυθίζοντας σε πένθος την οικογένειά του, τους μαθητές του, φίλους και γνωστούς.

Άμεση αντίδραση της διοίκησης

Ευθύς μόλις έλαβε γνώση του περιστατικού, ο διοικητής του ΠΓΝΠ, Χαράλαμπος Μπονάνος, όπως δήλωσε ο ίδιος στο attacktv.gr, έδωσε εντολή για την άμεση διερεύνηση του θέματος, προκειμένου να διαλευκανθεί κάτω από ποιες ακριβώς συνθήκες ο άτυχος εκπαιδευτικός έχασε τη ζωή του μέσα στο Νοσοκομείο. Εξάλλου, πιθανότατα να διαταχθεί και εισαγγελική έρευνα, αν υπάρξει σχετική καταγγελία των συγγενών του αποβιώσαντος καθηγητή. Ευχή όλων μας είναι να πρόκειται για το τελευταίο περιστατικό αυτού του είδους, αλλά, δυστυχώς, η νέα πραγματικότητα που ενέσκηψε στο χώρο της Υγείας και που υπηρετείται λυσσαλέα από το σημερινό Υπουργό, μας προϊδεάζει και για χειρότερα στο μέλλον...
www.patrasnews.com
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ