2014-03-05 03:13:10
Φωτογραφία για Θεσσαλονίκη: Προορισμός αστικού τουρισμού
Μικρό μερίδιο της αγοράς του σερβικού τουρισμού προς Ελλάδα κατέχει η Θεσσαλονίκη, παρ' ότι η χώρα μας αποτελεί τον πρώτο προορισμό-στόχο για τους Σέρβους όπως επισημαίνει η διοίκηση της Ένωσης Ξενοδόχων (ΕΞΘ), με αφορμή τη συμμετοχή της στη διεθνή τουριστική έκθεση ITTFA του Βελιγραδίου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΞΘ, αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί η Θεσσαλονίκη είναι περισσότερο γνωστή ως προορισμός για την πραγματοποίηση αγορών στα καταστήματα και, παράλληλα, λειτουργεί συχνά ως ενδιάμεσος σταθμός, προκειμένου οι τουρίστες να καταλήξουν σε παραθαλάσσιους προορισμούς, όπως η Χαλκιδική, η Θάσος και η Κέρκυρα, κατά τους θερινούς μήνες.

Προορισμός city break για Σέρβους τουρίστες με υψηλό "βαλάντιο"

Στη διάρκεια της έκθεσης, οι εκπρόσωποι της ΕΞΘ συζήτησαν με τον πρόεδρο του Εθνικού Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτορείων της Σερβίας (YUTA), Αλεξάνταρ Σένισιτς, τις προωθητικές ενέργειες, "που θα μπορούσαν να καταστήσουν τη Θεσσαλονίκη δημοφιλή προορισμό αστικού τουρισμού (city breaks) για Σέρβους πολίτες με υψηλότερο βαλάντιο, δώδεκα μήνες το χρόνο".


Η ελίτ των Σέρβων κατέχει ένα μικρό ποσοστό του συνολικού πληθυσμού της χώρας, που δεν ξεπερνά το 10%. "Παρόλα αυτά υπάρχει, από πλευράς αυτής της ελίτ, αυξημένο ενδιαφέρον για εναλλακτικές μορφές τουρισμού, όπως [...] οινοτουρισμός, γαστρονομία, ιαματικός τουρισμός κ.λπ." επισημαίνεται στην ανακοίνωση της ΕΞΘ.

Προκειμένου να ενισχυθεί το τουριστικό ρεύμα των Σέρβων προς τη Θεσσαλονίκη, ξεκίνησε προσπάθεια συντονισμένης προβολής της πόλης, που θα βασίζεται στα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της ως city break προορισμού.

Στο πλαίσιο αυτό, έγιναν επαφές "με σπουδαία τουριστικά γραφεία της γειτονικής χώρας και με εκδότες και δημοσιογράφους από τα μεγαλύτερα σερβικά περιοδικά ποικίλης ύλης, που δίνουν έμφαση στα ταξίδια, όπως και με εκπροσώπους τουριστικών ιστοσελίδων που προβάλλουν προορισμούς" σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΞΘ, την οποία εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Αριστοτέλης Θωμόπουλος και η υπεύθυνη Μάρκετινγκ Ευδοκία Τσατσούρη.

Επιπλέον, η ΕΞΘ φιλοξένησε στο δικό της σταντ τον εκπρόσωπο του τμήματος Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Γιώργο Μπασμαδέλη και τον εκπρόσωπο του Συνδέσμου Ξεναγών Θεσσαλονίκης, Ιωάννη Κιουρτσόγλου. Σύμφωνα με την ΕΞΘ, τη χορηγία των αεροπορικών εισιτηρίων πραγματοποίησε η εταιρεία Aegean Airlines.

Δεκαέξι προσκυνηματικές διαδρομές παρουσιάστηκαν στο Βελιγράδι

Στο μεταξύ, 16 προσκυνηματικές διαδρομές, που χαρτογραφήθηκαν στο "τρίτο πόδι" της Χαλκιδικής, παρουσίασαν στην ίδια έκθεση, σε επιλεγμένα τουριστικά γραφεία και tour operators του Βελιγραδίου, οι εκπρόσωποι του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω.

Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν ολοκληρωμένα προγράμματα, που συνδυάζουν περιηγήσεις ανάμεσα σε προσκυνηματικά μνημεία της προ του Άθω περιοχής και σε αρχαιολογικούς/βυζαντινούς χώρους με ιδιαίτερη πολιτιστική αξία, όπως τα αρχαία Στάγειρα, η αρχαία Άκανθος, το Ιερό της αρχαίας Ουρανούπολης, η Μονή Ζυγού, κ.λπ.

Παράλληλα, στο περίπτερο του Οργανισμού διανεμήθηκε πληροφοριακό υλικό στη σερβική γλώσσα, προκειμένου να ενημερωθούν όσο το δυνατόν καλύτερα οι Σέρβοι επισκέπτες.

Στόχος του Οργανισμού Τουριστικής Ανάπτυξης προ του Άθω αποτελεί το άνοιγμα διαύλου επικοινωνίας μεταξύ των επιχειρήσεων- μελών του και της σερβικής αγοράς, προκειμένου να εστιάσουν από κοινού στη θεματική ανάπτυξη τουριστικών μορφών, οι οποίες μπορούν να επιμηκύνουν ποιοτικά την τουριστική περίοδο. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ