2014-03-05 08:59:10
Φωτογραφία για Αποκλιμάκωση της έντασης στην Ουκρανία ζητά ο Φάιμαν
Την ανησυχία της Αυστρίας για τις εξελίξεις στην Ουκρανία και την πρόθεσή της να υποστηρίξει ενεργά κάθε προσέγγιση για εξεύρεση ειρηνικής λύσης εξέφρασε ο καγκελάριος, Βέρνερ Φάιμαν.

Μιλώντας μετά το τέλος της εβδομαδιαίας συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου στη Βιέννη, ο Φάιμαν τόνισε ότι με βάση τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου, η Αυστρία καταδικάζει την παραβίαση της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας και για το λόγο αυτό θα παίξει πολύ ενεργό ρόλο στην Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς η κοινή δράση ως Ένωση της Ειρήνης έχει πλέον εξέχουσα σημασία.

Ο Αυστριακός καγκελάριος επισήμανε πως τόσο στην έκτακτη Σύνοδο Κορυφής των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων των 28 χωρών-μελών της ΕΕ, την Πέμπτη στις Βρυξέλλες, όσο και σε όλες τις άλλες κοινές πλατφόρμες, όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης, ο Οργανισμός για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και τα Ηνωμένα Έθνη, θα πρέπει να προωθηθεί ένας εποικοδομητικός διάλογος.


Απόλυτη προτεραιότητα για την Αυστρία έχει η αποκλιμάκωση της κατάστασης, ενώ ενδεχόμενες συνέπειες, όπως η επιβολή κυρώσεων, δεν βρίσκονται ακόμη στο προσκήνιο, εκτίμησε ο κ. Φάιμαν, αναφέροντας πως μέσα στο προηγούμενο Σαββατοκύριακο και έπειτα από αίτημα του ουκρανικού υπουργείου Εξωτερικών, η Αυστρία πάγωσε προσωρινά τα περιουσιακά στοιχεία 18 Ουκρανών, σε συνεννόηση με την Ελβετία και το Λίχτενσταιν.

Σημαντική χαρακτηρίστηκε από τον ίδιο και η υποστήριξη της οικονομικής ανάκαμψης της Ουκρανίας και προς τούτο θα υπάρξει συνεργασία της ΕΕ με το ΔΝΤ.

Ο Αυστριακός καγκελάριος επεσήμανε τις καλές σχέσεις που διατηρεί τις τελευταίες δεκαετίες η Αυστρία με την Ουκρανία και της Ρωσία και ως εκ τούτου η Βιέννη θα επιμείνει και σε διμερές επίπεδο στην εξεύρεση μιας ειρηνικής λύσης. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ