2014-03-06 08:46:09
Φωτογραφία για Το 56% των Γάλλων εμπιστεύεται ακόμα τον Στρος Καν
Τον Ντομινίκ Στρος Καν θεωρεί η πλειοψηφία των Γάλλων πολιτών τον ιδανικό αντικαταστάτη του Φρανσουά Ολάντ, σύμφωνα με «κρυφή» δημοσκόπηση που έφερε στο φως της δημοσιότητας γαλλικό ραδιόφωνο.

Όπως αναφέρει το Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων, η δημοσκόπηση έγινε για λογαριασμό της εφημερίδας «Le Parisien», η οποία όμως αποφάσισε τελικά να μην τη δημοσιεύσει. Ωστόσο, τα στοιχεία της δημοσκόπησης έφτασαν στον ραδιοφωνικό «France Info», που αποφάσισε να τα αποκαλύψει.

Η δημοτικότητα του Φρανσουά Ολάντ… κατρακυλάει και στη Γαλλία ήδη αναζητούν τον αντικαταστάτη του. Στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση λοιπόν, το 56% θεωρεί πως ο Στρος – Καν είναι ο πολιτικός που εμπιστεύονται περισσότερο σε θέματα οικονομίας και πιστεύουν πως θα μπορούσε να είναι αυτός ο αντικαταστάτης του Ολάντ.

Θυμίζουμε πως η πολιτική καριέρα του πρώην διευθυντή του ΔΝΤ ουσιαστικά καταστράφηκε μετά τις αποκαλύψεις για την άστατη σεξουαλική του ζωή και για τις κατηγορίες που αντιμετώπισε για απόπειρα βιασμού καμαριέρας ξενοδοχείου.


Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών της Γαλλίας, Αλέν Ζιπέ, έρχεται δεύτερος στη συγκεκριμένη δημοσκόπηση με ποσοστό 53%, ενώ ο Φρανσουά Ολάντ συγκεντρώνει ποσοστό 49%.

Από τη μεριά της η «Le Parisien» διευκρίνισε πως αποφάσισε να μην δημοσιεύσει τη δημοσκόπηση επειδή θεωρεί πως στο ερωτηματολόγιο θα έπρεπε να έχει συμπεριληφθεί και ερώτηση για το αν οι πολίτες επιθυμούν την επιστροφή του Στρος Καν στην πολιτική ζωή της χώρας.

http://ysterografa.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ