2014-03-06 12:20:51
Φωτογραφία για Όταν είμαστε κρυωμένοι πρέπει να γυμναζόμαστε;
Όταν είμαστε άρρωστοι τότε η γυμναστική είναι το τελευταίο πράγμα που σκεφτόμαστε Αν τα συμπτώματά σου είναι πάνω από το λαιμό - τρέχει η μύτη σου, φτερνίζεσαι - τότε το να ιδρώσεις είναι απόλυτα ασφαλές, λένε οι ειδικοί. Άκου το σώμα σου και δώσ’ του μέχρι εκεί που μπορεί να αντέξει.

Γυμναστική που κάνει καλό:

Περπάτημα

Ένα εικοσάλεπτο περπάτημα θα σου κάνει καλό.

Jogging

Αν το jogging είναι κάτι που κάνεις καθημερινά δεν υπάρχει λόγος να το σταματήσεις μόνο και μόνο επειδή κρύωσες. Κατά πάσα πιθανότητα το τρέξιμο θα σε κάνει να νιώσεις καλύτερα.

Γιόγκα

Η γιόγκα που σε βοηθάει πολύ στα τεντώματα και στη χαλάρωση είναι ιδανική και θα απαλύνει τους πόνους που μπορεί να έχεις στα κόκαλά σου.

Χορός

Λίγη αεροβική γυμναστική ή χορός ακούγοντας αγαπημένη μουσική θα σε χαλαρώσει και θα σε βοηθήσει να ξεχάσεις την αρρώστια σου.


Γυμναστική που δεν κάνει καλό:

Έντονο τρέξιμο

Ενώ το χαλαρό τρέξιμο επιτρέπεται και μπορεί να σου κάνει και καλό, το έντονο τρέξιμο μπορεί να έχει τα αντίθετα αποτελέσματα. Απόφυγε το μέχρι να αναρρώσεις.

Μηχανήματα στο γυμναστήριο

Αν πηγαίνεις στο γυμναστήριο και κάνεις όργανα τότε πρέπει να σκεφτείς καλά αν θα ήθελες κάποιος με τα ίδια συμπτώματα με σένα να κάνει το ίδιο και να έρθει στο γυμναστήριο βάζοντας σε κίνδυνο και τους άλλους αθλούμενους.

Βάρη

Η δύναμή σου με το κρύωμα μειώνεται κατά πολύ και το να κάνεις βάρη θα σε κάνει ακόμα χειρότερα.

Ομαδικά αθλήματα

Κάνε τη χάρη στα άλλα μέλη της ομάδας σου και μην πας για προπόνηση μέχρι να γίνεις εντελώς καλά. Δεν είναι καθόλου σωστό να σκεφτείς μόνο τον εαυτό σου και να πας με κίνδυνο να κολλήσεις τους πάντες.

Οτιδήποτε έξω στο κρύο

Το να γυμνάζεσαι έξω, στην παγωνιά, δεν πρόκειται να σε βοηθήσει σε τίποτα. Οπότε απόφυγε το.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ