2014-03-06 16:09:07
Φωτογραφία για Στο εδώλιο 8 άτομα για τη διαθήκη της γιαγιάς που άφησε 1.000.000€ σε γείτονες!
Με την υπόθεση της διαθήκης της 91χρονης Καλυμνιάς η οποία φέρεται να άφησε στους γείτονες της περιουσία ενός εκατομμυρίου ευρώ, θα ασχοληθεί στην προσεχή του συνεδρίαση στις 13 Μαρτίου το Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου.

Στο εδώλιο του δικαστηρίου θα βρεθούν οχτώ άτομα και συγκεκριμένα, το ζευγάρι των γειτόνων, μία συμβολαιογράφος και πέντε μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται στην

σύνταξη της διαθήκης.

Η παραπομπή των κατηγορουμένων έγινε με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Κω μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας για μία εκ των μηνύσεων που έχουν καταθέσει στη δικαιοσύνη οι συγγενείς της 91χρονης διάa του συνηγόρου τους κ. Ηλία Γερακιού, και αφορά τα αδικήματα της ψευδούς βεβαίωσης, ηθικής αυτουργίας σε ψευδή βεβαίωση, άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση σε βαθμό κακουργήματος.

Η μήνυση στρέφεται κατά της συμβολαιογράφου που συνέταξε τη διαθήκη, του ζευγαριού των γειτόνων στους οποίους και «περνάει» όλη η περιουσία αλλά και των πέντε μαρτύρων.


Έτσι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Κω, παρά την απαλλαχτική πρόταση του αρμόδιου εισαγγελέως, με το 63/2013 βούλευμα του παρέπεμψε σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο επί Κακουργημάτων Δωδεκανήσου όλους τους εμπλεκόμενους για τα παραπάνω αδικήματα και η υπόθεση προσδιορίστηκε να εκδικαστεί την επόμενη Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στην μήνυση η οποία αποτέλεσε και την αρχή για την άσκηση των διώξεων και εν συνεχεία την παραπομπή των εμπλεκομένων, αφού γίνεται αναφορά στο ιστορικό της υπόθεσης τονίζεται μεταξύ άλλων η κατάσταση στην οποία βρισκόταν η 91χρονη την περίοδο εκείνη και έχοντας μερικές μέρες εξέλθει από το νοσοκομείο. Σύμφωνα μάλιστα και με την ιατρική βεβαίωση από το νοσοκομείο Καλύμνου η οποία προσκομίστηκε στην δικαιοσύνη, η ηλικιωμένη γυναίκα είχε νοσηλευτεί με διάγνωση «αδυναμία λήψεως τροφής- ληθαργική κατάσταση» και είχε εξέλθει με διάγνωση «στεφανιαία νόσος- αφυδάτωση- γεροντική άνοια- καταβολή».

Οι δε συγγενείς της υποστηρίζουν επίσης πως η ίδια είχε υποστεί το προηγούμενο διάστημα και σοβαρότατο εγκεφαλικό επεισόδιο.

Σε κάθε περίπτωση στην διαθήκη βεβαιώνεται πως η 91χρονη «δεν υπάγεται σε κάποια περίπτωση του άρθρου 1719 Α.Κ. και δεν στερείται των αισθήσεων της» κάτι που όπως επισημαίνεται και στη μήνυση που έχει υποβληθεί «είναι ψευδές και έγινε εν γνώσει προκειμένου να συνταχθεί η διαθήκη».

Η διαθήκη

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, η ηλικιωμένη ζούσε στην Κάλυμνο όμως τα τελευταία χρόνια πριν το θάνατο της (Δεκέμβριο του 2005) άρχισε να αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας για αυτό και οι συγγενείς της (δεν είχε σύζυγο και παιδιά) προσέλαβαν αλλοδαπή προκειμένου να την φροντίζει και να την βοηθάει με την φαρμακευτική της αγωγή.

Σύμφωνα με πληροφορίες και βάση των όσων αναφέρονται στις μηνύσεις που ήδη έχουν κατατεθεί στην δικαιοσύνη, λίγο καιρό αργότερα, την 91χρονη άρχισαν να προσεγγίζουν ζευγάρι γειτόνων της, οι οποίοι έκαναν ενέργειες προκειμένου να δείξουν ότι την νοιάζονται και την φροντίζουν, με αποτέλεσμα να «φύγει» και η αλλοδαπή που την βοηθούσε.

Η ηλικιωμένη είχε πλέον την αποκλειστική φροντίδα των γειτόνων της οι οποίοι διαχειρίζονταν και τα χρήματά της. Αξίζει δε να σημειωθεί πως σύμφωνα με τους συγγενείς, η 91χρονη είχε μεγάλη περιουσία η οποία αποτελούνταν από ακίνητο 15 στρεμμάτων στην Κάλυμνο, ένα σπίτι, ένα γραφείο στην Αθήνα, αμύθητης αξίας κοσμήματα με πετράδια και διαμάντια, αλλά και καταθέσεις αρκετών χιλιάδων είτε ευρώ είτε δολαρίων σε λογαριασμούς τραπεζών. Μάλιστα μόνο ο αδελφός της ηλικιωμένης της είχε αποστείλει στο λογαριασμό της 250.000 ευρώ για τα έξοδα της! Η ηλικιωμένη όσο περνούσε ο καιρός, αντιμετώπιζε όλο και σοβαρότερα προβλήματα με την υγεία της (για τα οποία υπάρχουν και βεβαιώσεις γιατρών) ενώ έπασχε και από άνοια. Λίγες μόλις ημέρες πριν το θάνατο της η 91χρονη νοσηλεύτηκε και στο νοσοκομείο Καλύμνου και μόλις είκοσι μέρες (!) πριν αποβιώσει – έχοντας εξέλθει από το νοσοκομείο όπου νοσηλεύτηκε - φέρεται να έχει συντάξει νέα διαθήκη στην οποία αφήνει όλη της την περιουσία στους γείτονες της!

Σύμφωνα πάντα με τα καταγγελλόμενα, η ηλικιωμένη εξέπνευσε στις 2 τα ξημερώματα των Χριστουγέννων του 2012 και άμεσα οι γείτονες της έσπευσαν το μεσημέρι της ίδιας ημέρας να την κηδεύσουν χωρίς να ειδοποιήσουν ή να περιμένουν να αφιχθούν στο νησί οι συγγενείς της, ορισμένοι εκ των οποίων έμεναν στην Ρόδο! Το γεγονός αυτό προκάλεσε εύλογα την αντίδραση των συγγενών αλλά και πολλά ερωτηματικά, αφενός πως εκδόθηκε ληξιαρχική πράξη θανάτου, αφού λόγω των Χριστουγέννων ήταν όλα κλειστά και αφετέρου πως και γιατί έγινε η ταφή τόσο εσπευσμένα αν και Χριστούγεννα.

Οι απορίες αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο όταν εμφανίστηκε η διαθήκη της 91χρονης με την οποία κληρονόμοι πλέον της περιουσίας της η οποία αξίζει το ποσό του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ήταν το ζευγάρι των γειτόνων της!

Οι συγγενείς της θανούσας προσέφυγαν στην δικαιοσύνη καταθέτοντας μηνύσεις. Η μία από αυτές αφορά το αδίκημα της υπεξαίρεσης ποσού άνω των 75 χιλιάδων ευρώ, ενώ έχει κατατεθεί μήνυση και για ψευδή βεβαίωση, ηθική αυτουργία στην ψευδή βεβαίωση και άμεση συνέργεια σε ψευδή βεβαίωση στις οποίες κατηγορούνται από τους συγγενείς ένας γιατρός ένας συμβολαιογράφος και 5 μάρτυρες που φέρονται να εμπλέκονται και στην υπόθεση σύνταξης της διαθήκης.

Παράλληλα έχει κατατεθεί και αγωγή αδικοπραξίας για ψευδορκία και ηθική αυτουργία στην πράξη αυτή κατά του ζευγαριού.

Πηγή: Η ΡΟΔΙΑΚΗ
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ