2014-03-06 16:16:13
Φωτογραφία για Αυτοκίνητα πολυτελείας στα αζήτητα στην Τρίπολη [video]
Τα δεδομένα στο χώρο της εμπορίας αυτοκινήτου στην Ελλάδα, έχουν αλλάξει ριζικά. Μεγάλη είναι η ζήτηση στις μικρές κατηγορίες, σε αυτοκίνητα δηλαδή μικρά σε όγκο και κυβισμό.

Από τα δέκα πρώτα μοντέλα σε πωλήσεις, τα εφτά ανήκουν στην κατηγορία των μικρών αυτοκινήτων, γνωστά και ως αυτοκίνητα πόλης.

Ειδικότερα οι κάτοικοι της Τρίπολης πωλούν τα αυτοκίνητα πολυτελείας τους όσο - όσο και ζητούν αυτοκίνητα μέχρι 1.300 κυβικά, αξίας 3 με 4 χιλιάδες ευρώ.

Παρά το γεγονός ότι οι τιμές των αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού έχουν φτάσει σε εξευτελιστικά χαμηλά επίπεδα, κανένας δεν ενδιαφέρεται να τα αγοράσει, με βασικό λόγο το κόστος συντήρησης τους, τα τέλη κυκλοφορίας και τα τεκμήρια.

Έτσι οι αγοραστές στρέφουν το ενδιαφέρον τους προς τα μικρού κυβισμού φθηνά αυτοκίνητα και αυτό γιατί αρκετά από τα μικρά μοντέλα έχουν περιορισμένα ή καθόλου τέλη κυκλοφορίας, μικρό τεκμήριο, ελάχιστη κατανάλωση καυσίμου ενώ κινούνται πολύ πιο άνετα στο κυκλοφοριακό κομφούζιο των πόλεων και είναι επιπλέον εύκολα στο παρκάρισμα.


Λύση για τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων μεγάλου κυβισμού για να μην πωλήσουν τα αυτοκίνητα τους όσο όσο είναι η στροφή στην υγραεριοκίνηση ή την πετρελαιοκίνηση, επιλογές που έχουν σημειώσει θεαματική αύξηση.

Η δυσκολία έγκρισης νέων δανείων εκ μέρους των τραπεζών και η περιορισμένη ρευστότητα των νοικοκυριών είναι ανασταλτικοί παράγοντες για τους υποψήφιους αγοραστές αυτοκινήτων.

Η αγορά αυτοκινήτου πλέον γίνεται μόνο με μετρητά, όπως τόνισε και ο έμπορος αυτοκινήτων Παλούκος Κωνσταντίνος.

kalimera-arkadia.gr
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ