2014-03-06 16:20:43
Φωτογραφία για Μέλη της Ακαδημίας ψήφισαν το Σκλάβο χωρίς να τον έχουν δει!
Το φιλμ του Στιβ ΜακΚουίν "12 Χρόνια Σκλάβος" ήταν εκείνο, που έλαβε τη μεγαλύτερη διάκριση στην 86η τελετή απονομής των βραβείων Όσκαρ. Αυτή της καλύτερης ταινίας της χρονιάς.

Κι όμως, όπως έγινε γνωστό τώρα, λίγες ημέρες μετά τη μεγάλη βραδιά, απέσπασε όχι και τόσο αξιοκρατικά το χρυσό αγαλματίδιο από την Αμερικανική Κινηματογραφική Ακαδημία.

Επίσημα μέλη της κριτικής επιτροπής της παραδέχτηκαν πως το ψήφισαν, δίχως να το έχουν παρακολουθήσει!

Τη σκανδαλώδη αυτή αποκάλυψη έκανε η εφημερίδα Los Angeles Times: "Τουλάχιστον δύο μέλη παραδέχτηκαν πως παρά το γεγονός πως δεν είδαν το Σκλάβο, σκεπτόμενοι πως θα ψυχοπλακωθούν και θα αναστατωθούν, ένιωσαν υποχρεωμένοι να του δώσουν την ψήφο τους για την καλύτερη ταινία".

Μάλιστα, η οικοδέσποινα της τελετής, Έλεν Ντε Τζένερις έκανε μία μικρή αναφορά στο παραπάνω σκεπτικό και είπε αστειευόμενη:

«Πιθανότητα νούμερο ένα: το “12 Χρόνια Σκλάβος” βραβεύεται στην κατηγορία καλύτερης φωτογραφίας. Πιθανότητα νούμερο δύο: Είστε όλοι ρατσιστές!».


Όπως αναφέρει και το περιοδικό Vanity Fair, δεν ήταν λίγα τα μέλη της Ακαδημίας –μετρά συνολικά 6.000 μέλη- που αρνήθηκαν να παρακολουθήσουν το φιλμ του ΜακΚουίν, λόγω του σκληρού θέματός του. Το γεγονός αυτό επιβεβαιώνει και το The Hollywood Reporter, μέσω δηλώσεων μια γυναίκας της επιτροπής που εξήγησε πως αρνήθηκε να το δει για να μην φορτώσει το μυαλό της με περισσότερες έγνοιες».

Να σημειωθεί πως αυτό ήταν το πρώτο Όσκαρ, που έχει απονεμηθεί ποτέ σε έγχρωμο σκηνοθέτη, στη συγκεκριμένη κατηγορία, από το 1929, που ξεκίνησε το κινηματογραφικός θεσμός.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ