2014-03-06 16:50:33
Φωτογραφία για «Έξυπνα» παπούτσια για ανθρώπους με προβλήματα όρασης
Συνδέονται με smartphone και καθοδηγούν το χρήστη μέσω δονήσεων

Στην παραγωγή βγαίνει ένα ζευγάρι «έξυπνων» παπουτσιών, τα οποία θα καθοδηγούν ανθρώπους με προβλήματα όρασης μέσω ανάδρασης.

Τα Lechal σχεδιάστηκαν πριν από τρία χρόνια από τον ερευνητή Anirudh Sharma. Ωστόσο μόλις πρόσφατα ανακοινώθηκε ότι θα κυκλοφορήσει η έκδοση παραγωγής τους. Συγκεκριμένα, θα είναι διαθέσιμα για προπαραγγελία από αύριο, σε δύο εκδόσεις: Ένα πλήρες σετ παπουτσιών και μια hitech σόλα, η οποία θα προσαρμόζεται σε οποιοδήποτε παπούτσι.

Και στις δύο εκδόσεις, τα Lechal θα συνδέονται μέσω Bluetooth με smartphone, το οποίο θα τρέχει μια ειδική εφαρμογή. Ο χρήστης θα δηλώνει μέσω φωνητικής εντολής τη διεύθυνση που επιθυμεί να επισκεφθεί. Το GPS του κινητού χαράσσει πορεία και στέλνει τις οδηγίες στα παπούτσια. Αυτά μέσω δονήσεων στο αριστερό ή το δεξί πόδι, ειδοποιούν το χρήστη για το πού πρέπει να στρίψει.

Τα «έξυπνα» παπούτσια δεν διαθέτουν κάμερες οπότε ο χρήστης θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικός αναφορικά με ενδεχόμενους εξωτερικούς κινδύνους (εμπόδια, αυτοκίνητα κτλ) κατά τη διάρκεια της διαδρομής.

Η τιμή τους θα κυμαίνεται από 30 έως 37 ευρώ για ανθρώπους με προβλήματα όρασης. Για τους υπόλοιπους, το κόστος απόκτησης θα φτάνει τα 70 ευρώ.
πηγη
pestanea
VIDEO
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ