2014-03-07 14:22:03
Φωτογραφία για Επιστολή Δημαρά σε Χρυσοχοΐδη: Ζητά επίσημες και ξεκάθαρες απαντήσεις για το λιμάνι της Πάτρας
Επίσημες και ξεκάθαρες απαντήσεις σε σχέση με το θέμα της χρηματοδότησης του εμπορικού τμήματος του λιμανιού της Πάτρας ζητά με επιστολή του προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ο Δήμαρχος της Πάτρας κ. Γιάννης Δημαράς.

Η επιστολή του Δημάρχου προς τον Υπουργό, έχει ως εξής:

«Κύριε Υπουργέ

Από το 1996, και αφού αδειοδοτήθηκε η κατασκευή του Νέου Λιμένα Πατρών, εξασφαλίστηκε η χρηματοδότηση για την κατασκευή του 1ου και 2ου τμήματος τα οποία ολοκληρώθηκαν το 2009.

Από τότε, 18 χρόνια μετά, η χρηματοδότηση του 3ου τμήματος, που περιλαμβάνει το εμπορικό κρηπίδωμα ακόμα δεν έχει εξασφαλιστεί, εκτός από εκείνο το μέρος του, που περιλαμβάνει την 5η Νηοδόχο, η κατασκευή της οποίας βρίσκεται σε εξέλιξη.

Επειδή η κατασκευή του εμπορικού κρηπιδώματος αποτελεί κρίσιμο θέμα για την αποτελεσματικότερη λειτουργία των επιχειρήσεων που θα το χρησιμοποιήσουν αφού θα τους δώσει την δυνατότητα ανάπτυξής τους, αλλά και για την πόλη της Πάτρας, καθώς θα δώσει την δυνατότητα της αξιοποίησης του θαλασσίου μετώπου της προς όφελος των πολιτών της, παρακαλώ όπως μας ενημερώσετε:


α) Για τις προοπτικές ένταξης προς χρηματοδότηση κατά την προγραμματική περίοδο 2014-20, του πολυχρηστικού εμπορικού κρηπιδώματος, το οποίο συμπληρώνει τα έργα του 3ου Τμήματος της Α’ Φάσης.

β) Για την πορεία εγκρίσεων του φακέλου μεγάλου έργου του εκτελούμενου έργου

γ) Για την πορεία υλοποίησης του 3ου Τμήματος της Α’ Φάσης του νέου λιμένα Πάτρας (5η νηοδόχος).»
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ