2014-03-07 22:03:48
Φωτογραφία για ΣΤΑΥΡΟΠΟΥΛΟΣ : ΜΠΟΡΕΙ ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΤΟΥΜΠΑ
Μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να ανυψώσει το ηθικό του ενόψει της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αλλά και να κατακτήσει και μαθηματικά το 41ο πρωτάθλημα της ιστορίας του έχει ο Ολυμπιακός κόντρα στον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, όπως δήλωσε στον «Γαύρο» ο βετεράνος άσος των «ερυθρολεύκων», Μπάμπης Σταυρόπουλος.

Η παλιά δόξα των Πειραιωτών σχολίασε επίσης ότι η ήττα του Θρύλου στο ντέρμπι θα αφυπνίσει τους παίκτες του και θα τους κάνει να καταλάβουν ότι δεν πρέπει να υποτιμούν καμία υποδεέστερη ομάδα απ’ αυτόν.

Τέλος, αναφέρει ότι όλοι στο στρατόπεδο του Ολυμπιακού έχουν στρέψει το ενδιαφέρον τους στον επαναληπτικό του «Ολντ Τράφορντ», εκεί που η ομάδα πρέπει να παρουσιαστεί, έχοντας πάθος, ψυχή και όσα στοιχεία είχε και στο πρώτο παιχνίδι στο «Γ. Καραϊσκάκης».

ΕΡΩΤΗΣΗ: Δεύτερο συνεχόμενο ντέρμπι για τον Ολυμπιακό, αυτή τη φορά με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα. Πώς περιμένετε την αντίδραση της ομάδας;


ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Ο Ολυμπιακός προέρχεται από μία μεγάλης έκτασης ήττα από τον Παναθηναϊκό στην έδρα του και μετά από μία τεράστια επιτυχία στην Ευρώπη, αφού υπέταξε τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Ο ΠΑΟΚ έχει αλλάξει προπονητή και έχει πολλά προβλήματα. Πιστεύω ότι ο Ολυμπιακός μπορεί να νικήσει σε οποιαδήποτε έδρα αν είναι αυτός που είναι και πιστεύω οι παίκτες θα έχουν πεισμώσει από την ήττα με τον αιώνιο αντίπαλο και θα αντιδράσουν σωστά παίρνοντας τη νίκη. Βεβαίως δεν θα έρθει και η καταστροφή αν δεν νικήσει. Αλλά σίγουρα μία νίκη στην Τούμπα επί του ΠΑΟΚ θα αλλάξει την ψυχολογία των παικτών.

Ε: Πιστεύετε ότι η ήττα από τον Παναθηναϊκό θα λειτουργήσει αφυπνιστικά για τον Ολυμπιακό ενόψει και του μεγάλου παιχνιδιού με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στην Αγγλία;

Α: Μη γελιόμαστε, όλοι γύρω από την ομάδα, οι παίκτες, ο προπονητής, ο πρόεδρος και ο κόσμος, έχουν το μυαλό τους στο παιχνίδι με τη Μάντσεστερ και ο Ολυμπιακός βρίσκεται μία ανάσα από μία μεγάλη και ιστορική πρόκριση στους «8» του Champions League. Από τα τόσα χρόνια ίδρυσής του θα είναι η πιο σπουδαία θεωρώ. Σίγουρα η ήττα από τον Παναθηναϊκό θα αφυπνίσει την ομάδα και πιστεύω ότι όλοι οι παίκτες επειδή είναι από τους κορυφαίους στην Ευρώπη, έχουν πεισμώσει μέσα τους και θα εμφανιστούν καλύτεροι στο παιχνίδι της Κυριακής με τον ΠΑΟΚ. Ηταν πάντως ένα μάθημα η ήττα από τον Παναθηναϊκό γιατί τους υποτιμήσαμε. Δεν πρέπει να υποτιμάς μία ομάδα που μέχρι πριν να σε κερδίσει δεν μπορούσε να νικήσει τη Βέροια, τον Εργοτέλη και δεν ξέρω εγώ ποια άλλη ομάδα. Γιατί αυτά ήταν τα αποτελέσματα. Ηρθε, σε αιφνιδίασε και πήρε τη νίκη. Σίγουρα ο Παναθηναϊκός θα κάνει κι άλλες γκέλες ακόμα γιατί είναι νέα ομάδα και τώρα φτιάχνεται.

Ε: Με νίκη στην Τούμπα ο Ολυμπιακός εξασφαλίζει και μαθηματικά το πρωτάθλημα. Είναι κι αυτό ένα έξτρα κίνητρο για να πάρει τη νίκη και να τελειώσει και με το πρωτάθλημα από τώρα;

Α: Βέβαια είναι κίνητρο αυτό. Και πιστεύω είναι και πολύ μεγάλο, και οι παίκτες που θα μπουν μέσα ξέρουν τι θα αντιμετωπίσουν και θα πάρουν τη νίκη και το πρωτάθλημα στην έδρα του ΠΑΟΚ. Μην ξεχνάτε ότι ο ΠΑΟΚ ήταν η ομάδα που λέγαμε ότι θα μας κοντράρει φέτος για το πρωτάθλημα, αλλά τελικά αποδείχθηκε ότι ούτε φέτος μπορεί. Επίσης, έχουν πει πολλά για τον Ολυμπιακό και μία νίκη εκεί μέσα, που η ομάδα έχει να πάρει 2-3 χρόνια, θα κάνει πολύ καλό στον Ολυμπιακό ενόψει και του παιχνιδιού με τη Γιουνάιτεντ.

Ε: Είπατε πριν ότι ο Ολυμπιακός έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία και να πάρει την πιο ιστορική πρόκριση από τότε που ιδρύθηκε η ομάδα. Θα είναι διαφορετικό παιχνίδι στο «Ολντ Τράφορντ» σε σχέση με αυτό στο Καραϊσκάκη;

Α: Καταρχήν ο Ολυμπιακός θα πρέπει να παραταχθεί με το ίδιο πάθος, την ίδια αποφασιστικότητα, την ίδια ψυχή που είχαν οι παίκτες και όλα αυτά τα στοιχεία του πρώτου παιχνιδιού στο Καραϊσκάκη. Αλίμονό μας εάν παρουσιάσουμε την εικόνα που είχαμε με τον Παναθηναϊκό. Πιστεύω, όμως, ότι η ομάδα όλο αυτόν τον καιρό έχει προετοιμαστεί αναλόγως για τα δύο αυτά ματς και στο πρώτο είδαμε ότι κατάφερε να πατήσει τη Μάντσεστερ που είναι ένα από τα μεγαλύτερα μεγέθη στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Οπότε πιστεύω ότι και οι παίκτες ξέρουν ποια ομάδα θα αντιμετωπίσουν, γνωρίζουν τις δυσκολίες και θεωρώ ότι θα είναι προετοιμασμένοι και ψυχολογικά και αγωνιστικά για να τα δώσουν όλα και να γράψουν ιστορία. Σίγουρα το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό και η ομάδα θα δεχτεί μεγάλη πίεση στα πρώτα 20-25 λεπτά του παιχνιδιού από τη Μάντσεστερ που θα προσπαθήσει να πετύχει ένα γρήγορο γκολ. Εκεί θα είναι όλο το… ζουμί του αγώνα, αν ο Ολυμπιακός σταθεί καλά εκεί τότε δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Ε: Μάλιστα, ο Ολυμπιακός αν πετύχει γκολ τότε σχεδόν όλα θα έχουν τελειώσει μετά. Είναι δύσκολο μετά να δεχτεί 4 γκολ από τη Μάντσεστερ για να μείνει εκτός συνέχειας. Πιστεύετε θα μπορέσει να σκοράρει στο «Ολντ Τράφορντ»;

Α: Η ομάδα θα κοιτάξει να χτυπήσει στην κόντρα επίθεση και να βάλει ένα γκολ που θα «κόψει» τα πόδια των παικτών της Μάντσεστερ. Εάν το καταφέρει αυτό, μόνο η ψυχολογία που θα έχει μετά δεν χρειάζεται τίποτε άλλο. Θα είναι σχεδόν με το μισό πόδι στους «8» του Champions League. Σίγουρα μπορεί να πετύχει γκολ ο Ολυμπιακός εκεί μέσα. Εξάλλου, μην ξεχνάτε ότι σκόραρε σε όλα τα εκτός έδρας παιχνίδια του φέτος. Και ακόμα και στο Παρίσι επί της Παρί Σεν Ζερμέν. Οπότε πιστεύω ότι μπορεί να πετύχει γκολ εκεί, που θα του δώσει την πρόκριση.

Ε: Τελειώνοντας, θα ήθελα το σχόλιό σας για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό Α: Δεν μας ενόχλησε τόσο η ήττα όσο η έκταση που πήρε το σκορ. Ο Ολυμπιακός προερχόταν από μία πολύ μεγάλη ευρωπαϊκή βραδιά και νίκη επί της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και οι παίκτες ήταν κουρασμένοι. Στο παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό οι ποδοσφαιριστές μας ήταν καταπονημένοι και αυτό φαινόταν. Ο Παναθηναϊκός είχε φρεσκάδα, χτύπησε στην κόντρα και με τρεις ευκαιρίες έβαλε τρία γκολ. Και το τονίζω αυτό γιατί ο κ. Αναστασίου δήλωσε ότι ο Ολυμπιακός δεν έκανε ευκαιρία. Αλλο παιχνίδι έβλεπε; Η ευκαιρία του Ολαϊτάν στην αρχή του παιχνιδιού και οι υπόλοιπες που είχε ο Ολυμπιακός πριν δεχτεί το πρώτο γκολ, και το πέναλτι του Τσόρι δεν ήταν ευκαιρίες; Μην τρελαθούμε κιόλας. Απλώς ο Ολυμπιακός είχε και γκίνια, έχασε και τον Ολαϊτάν όπως τον έχασε και η ψυχολογία των παικτών καταρρακώθηκε και έτσι ο Παναθηναϊκός, που ήταν καλύτερος για να τα λέμε και όλα και να μην κρυβόμαστε, πήρε τη νίκη.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ