2014-03-07 23:15:34
Φωτογραφία για Μιχαλολιάκος – Παχατουρίδης πάνε για περίπατο, χάος σε Αθήνα – Θεσσαλονίκη
Η προεκλογική εικόνα στους 4 μεγαλύτερους δήμους της χώρας

Με τις εκλογές του Μαΐου να πλησιάζουν, η εικόνα στους 4 μεγαλύτερους δήμους της χώρας (Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πειραιάς, Περιστέρι) είναι αρκετά διαφορετική, δείγμα της δουλειάς των κατά τόπους δημάρχων και των συσχετισμών της κάθε πόλης. Και βέβαια απέχει από τις δημοσκοπήσεις που δημοσιοποιούνται το τελευταίο διάστημα.

Στην Αθήνα, αναμένεται να υπάρξει ένα θρίλερ και τις δύο Κυριακές. Αυτή τη στιγμή οι κρυφές δημοσκοπήσεις δείχνουν πως ο νυν δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης έχει όντως το προβάδισμα με ποσοστό που αγγίζει το 18%, όμως κανείς δεν είναι σίγουρος πλησιάζοντας στις εκλογές για το ποιοί δύο συνδυασμοί θα μπουν στη δεύτερη Κυριακή, αφού είναι δεδομένο πως κανένας υποψήφιος δε θα πλησιάσει (ούτε καν κοντά) στο 42%. Στην δεύτερη θέση είναι ο Ηλίας Κασιδιάρης ενώ σε απόσταση αναπνοής ακολουθεί ο Νικήτας Κακλαμάνης
. Σε ανοδική πορεία είναι ο Βασίλης Καπερνάρος ενώ ανεβαίνει και ο Σακελλαρίδης. Θα μπει ο νυν δήμαρχος στη δεύτερη Κυριακή και αν ναι με ποιον αντίπαλο; Πόσο θα ανέβουν τα δημοσκοπικά ποσοστά του Γαβριήλ Σακελλαρίδη με το κλίμα να πολώνεται όσο πλησιάζουμε στις εκλογές; Τι θα γίνει με τους δύο υποψηφίους απο το κυβερνών κόμμα και κατά πόσο ο αντάρτης, Νικήτας Κακλαμάνης θα κόψει το δρόμο του επίσημου υποψήφιου Άρη Σπηλιωτόπουλου; Πως θα πάει ο Ηλίας Κασιδιάρης και πως ο καταξιωμένος νομικός Βασίλης Καπερνάρος; Αρκετά επεισόδια αναμένονται στην πρωτεύουσα της χώρας αφού στοιχήματα δε μπορούν να γίνουν ούτε για αυτούς που θα περάσουν στο δεύτερο γύρο. Η απόφαση του Μαξίμου να δώσει χρίσμα στον Σπηλιωτόπουλο πάντως μοιάζει για δώρο στον Καμίνη αφού οι μόνοι που θα μπορούσαν να τον σταματήσουν στον δεύτερο γύρο είναι ο Κακλαμάνης και ο Καπερνάρος. Με αντιπάλους τον Κασιδιάρη και τον Σακελλαρίδη, ο Καμίνης φαίνεται πως θα καταφέρει να επανεκλεγεί.

Στη Θεσσαλονίκη, ντέρμπι που θα κριθεί στο δεύτερο γύρο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, με τη μόνη διαφορά πως η παρουσία του νυν δημάρχου Γιάννη Μπουτάρη και του Αναπληρωτή Υπουργού Περιβάλλοντος Σταύρου Καλαφάτη φαντάζει σχεδόν σίγουρη με ποσοστά που θα ξεπερνάνε το 32-33%. Για το λόγο αυτών τα επιτελεία των δύο υποψηφίων σχεδιάζουν ήδη το πως θα προσεγγίσουν τους ψηφοφόρους που δε θα τους εμπιστευτούν την πρώτη Κυριακή. Κρατήστε ένα όνομα που μπορεί να κάνει την έκπληξη: ο Χάρης Παπαγεωργίου, των ΑΝΕΛ, θα παίξει ρόλο, όπως φαίνεται μεγαλύτερο και από τον υποψήφιο του Σύριζα, Τριαντάφυλλο Μηταφίδη, σε μια πόλη που παραδοσιακά εκλέγει δημάρχους κεντροδεξιών καταβολών.

Στον Πειραιά, ο νυν δήμαρχος Βασίλης Μιχαλολιάκος φαίνεται να έχει κλειδώσει την επανεκλογή, ίσως και από την πρώτη Κυριακή, δείγμα του καλού έργου που έχει κάνει και το οποίο ήταν εμφανές από την πρώτη χρονιά της θητείας του, ιδιαίτερα μετά από την άγονη, κατά γενική ομολογία, θητεία της προηγούμενης δημοτικής αρχής. Ο Πειραϊκός λαός δείχνει έτοιμος να ανανεώσει την εμπιστοσύνη του στον Βασίλη Μιχαλολιάκο, κάτι που κάνει διστακτικές οποιεσδήποτε κινήσεις αμφισβήτησης του, ο οποίος, όπως δείχνουν οι δημοσκοπήσεις, θα συνεχίσει το έργο του και για την επόμενη πενταετία.

Στο Περιστέρι, περίπατο δείχνουν οι δημοσκοπήσεις πως θα κάνει ο νυν δήμαρχος Ανδρέας Παχατουρίδης. Με ποσοστό που θα πλησιάζει το 60% αναμένεται να επανεκλεγεί από την πρώτη Κυριακή, δείγμα του αποτελεσματικού έργου και της υπερκομματικής αποδοχής που έχει στον μεγαλύτερο δήμο της Β Αθηνών. Ο κ. Παχατουρίδης που εκτός από το αδιαμφισβήτητο έργο υποδομών των τελευταίων ετών, κατόρθωσε να δημιουργήσει ένα πρωτοποριακό δίκτυο εθελοντών που λειτουργεί σαν κοινωνικό δίχτυ προστασίας για τους άπορους και χαμηλοεισοδειματίες πολίτες του δήμου Περιστερίου, αναγνωρισμένος ως ακομμάτιστος από τη πλειονότητα των πολιτών του Λεκανοπεδείου οδεύει για μια νέα θητεία με ακόμα μεγαλύτερα ποσοστά από την προηγούμενη, παίζοντας κυριολεκτικά, όπως και ο Βασίλης Μιχαλολιάκος χωρίς αντίπαλο.

ΠΗΓΗ: olympia.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ