2014-03-08 23:59:39
Φωτογραφία για Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο:Κρίσιμη στροφή στη μάχη για άνοδο και παραμονή - τα νέα των 16 ομάδων και το πρόγραμμα
Μετά τη διακοπή λόγω των Αποκριών το πρωτάθλημα της Α' τοπικής Μεσσηνίας συνεχίζεται αυτό το Σαββατοκύριακο με τα παιχνίδια της 23ης αγωνιστικής.

Η πρωτοπόρος Κυπαρισσία δοκιμάζεται εκτός έδρας από τον Αστέρα Αρφαρών, ενώ μακριά από το γήπεδό τους αγωνίζονται τόσο ο Πάμισος και ο Εθνικός που μοιράζονται τη δεύτερη θέση, όσο και η τέταρτη Εράνη.

Η ομάδα της Μεσσήνης καλείται να ξεπεράσει το εμπόδιο του Διαβολιτσίου και αυτή του Μελιγαλά της Σπερχογείας, ενώ οι Φιλιατρινοί θα φιλοξενηθούν από την Ομόνοια. Το αξιοσημείωτο είναι ότι όλοι οι γηπεδούχοι έχουν άμεση ανάγκη για βαθμούς στη μάχη για την παραμονή.

Για την Ομόνοια θα λέγαμε πως είναι το τελευταίο της.. χαρτί. Το ίδιο ισχύει και για τη Μεθώνη που θα υποδεχτεί την Κυριακή τον Α.Ο. Φαραί.

Μόνο νίκη θέλει και το Δώριο που θα αναμετρηθεί με την Ανδρούσα. Στους Γαργαλιάνους ο Αγρας ψάχνει νίκη - "ανάσα" με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας.


Στην Πύλο ο τοπικός Τσικλητήρας θα υποδεχτεί τον Απόλλωνα Καλαμάτας που θέλει ένα θετικό αποτέλεσμα για να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Στο σημείο αυτό ας δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων πριν από τη σέντρα.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Η Σπερχογεία επιστρέφει σήμερα στο γήπεδό της μετά τα δύο σερί εκτός έδρας ματς και ελπίζει ότι θα… επιστρέψει και στα θετικά αποτελέσματα. Οι "ταύροι" προέρχονται από τις ήττες με Αρφαρά και Τσικλητήρα και θέλουν τη νίκη κόντρα στον  Εθνικό Μελιγαλά προκειμένου να απομακρυνθούν αισθητά από τις τελευταίες θέσεις.

Ο Τάσος Χατζηαγγελής δεν θα έχει στη διάθεσή του τον τραυματία Βασιλογιαννακόπουλο.

Ο Εθνικός μετρά τρεις σερί νίκες με Διαβολίτσι, Τέλλο Αγρα και Ομόνοια, αλλά είναι 4 βαθμούς μακριά από την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Ως εκ τούτου μόνο με τρίποντο θα μείνει ζωντανός στη μάχη για τον τίτλο.

Τα προβλήματα για τον Αντώνη Μαυρέα έχουν να κάνουν με τους Ντούζια και Κανελλόπουλο, των οποίων η συμμετοχή κρίνεται αμφίβολη.

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΕΡΑΝΗ

Πορεία… πρωταθλητισμού καλείται να κάνει η Ομόνοια στις 8 τελευταίες αγωνιστικές για να αποφύγει τον υποβιβασμό. Η καλαματιανή ομάδα είναι ουραγός- μαζί με την Μεθώνη- και απέχει 7 βαθμούς από την 13η θέση που ισοδυναμεί με σωτηρία. Αν νικήσει  σήμερα την Εράνη θα μπορεί να ελπίζει.

"Το ματς αυτό είναι μια χρονιά για εμάς", λέει χαρακτηριστικά ο Σωτήρης Μπουραντώνης που δεν υπολογίζει και πάλι τον Σπυρόπουλο λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων.

Από την Εράνη θα απουσιάσει ο τιμωρημένος Μπεγλεκτσής, ενώ είναι αμφίβολη η συμμετοχή του τραυματία Αναστασόπουλου. Η ομάδα του Μιχάλη Ζάγκου θα αγωνιστεί έχοντας στο μυαλό της τον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας με αντίπαλο την Κυπαρισσία, που θα γίνει την Τετάρτη.

Αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα αδιαφορήσει για τη νίκη με την οποία θα διατηρήσει τις όποιες ελπίδες για την πρώτη θέση.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ - ΠΑΜΙΣΟΣ

Τα δύσκολα συνεχίζονται για το Διαβολίτσι που θα ανταμώσει σήμερα με τον Πάμισο. Ο ΑΟΔ είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και για να μείνει στην κατηγορία χρειάζεται να έχει βαθμολογικό όφελος σε κάθε ματς. Ακόμα και αντίπαλος είναι μια ομάδα που στοχεύει στον τίτλο.

Ο Σωτήρης Δημάκης εκτός από τους εδώ και καιρό τραυματίες Κανέλλο, Ζαμπάρα και Καπόγλη, δεν θα έχει στη διάθεσή του και τον Παπαδόγιαννη. Αντίθετα αποθεραπεύτηκαν οι Κουκούτσης και Βασιλόπουλος.

Ο Πάμισος θα αγωνιστεί ενισχυμένος, μιας και επέστρεψαν οι Αλεβίζος, Αντωνίου και Χριστόπουλος. Μοναδική απουσία για τους Τσίκινη - Γεωργακλή είναι ο τιμωρημένος Γ. Τρίψας.

Η ομάδα της Μεσσήνης θέλει να "ξεκολλήσει" από τις ισοπαλίες (3 σερί) που την έφεραν στο -4 από την κορυφή και να δείξει ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για τον τίτλο. Στον Πάμισο θεωρούν άλλωστε ότι τίποτα δεν έχει τελειώσει και στοχεύουν μόνο σε νίκες στις εναπομείναντες 8 αγωνιστικές.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Την ανοδική του πορεία θέλει να συνεχίσει ο Τσικλητήρας κόντρα στον Απόλλωνα. Η ομάδα της Πύλου προέρχεται από τις νίκες με Ομόνοια και Σπερχογεία με τις οποίες έχει εδραιωθεί στην 5η θέση και πλέον παίζει χωρίς άγχος. Ο Κώστας Κλάδης ζήτησε από τους παίκτες του να συνδυάσουν νίκη και καλή εμφάνιση ώστε να ικανοποιήσουν και τον κόσμο που θα βρεθεί στο γήπεδο.

Εκτός πλάνων είναι ο Π. Καλδής που βρίσκεται στο στάδιο της αποθεραπείας.

Ο Απόλλωνας θα μεταβεί στην Πύλο με στόχο ένα θετικό αποτέλεσμα που θα του επιτρέψει να μείνει πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Γιώργος Γρηγορόπουλος και ο συνεργάτης του Βαγγέλης Σκουρλέτης θα έχουν στη διάθεσή τους και τους Χρηστίδη, Αντωναίο, όχι όμως και τον Τσορώνη.

Να σημειωθεί ότι η καλαματιανή ομάδα είναι στην 10η θέση με 24 βαθμούς.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ - ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Το πιο δύσκολο θεωρητικά ματς του πρωταθλήματος θα δώσει αύριο ο Αστέρας, μιας και θα υποδεχτεί την πρωτοπόρο Κυπαρισσία. Η ομάδα των Αρφαρών γνωρίζει ότι είναι το… αουτσάιντερ της αναμέτρησης, αλλά θα προσπαθήσει για ένα θετικό αποτέλεσμα με δεδομένο ότι κινδυνεύει με υποβιβασμό. Το θετικό πάντως είναι ότι αφενός θα παίξει εντός έδρας και αφετέρου ότι ο Τάκης Βούτσας έχει λευκό απουσιολόγιο.

Στον αντίποδα ο Ντουγερόγλου εξέτισε την ποινή του και επιστρέφει, ενώ είναι αμφίβολη λόγω τραυματισμού η συμμετοχή του Γαργαρώνη. Ο Παναγιώτης Παναγόπουλος προσμένει μία ακόμα νίκη με την οποία η Κυπαρισσία θα διατηρήσει, τουλάχιστον, το προβάδισμα των 4 βαθμών από Πάμισο και Εθνικό. Το διπλό θα δώσει επίσης και ψυχολογική ώθηση ενόψει του τελικού του κυπέλλου Μεσσηνίας.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Να εκμεταλλευτεί την έδρα του θέλει ο Τέλλος Αγρας με αντίπαλο τον Ολυμπιακό. Η ομάδα των Γαργαλιάνων μετά την ήττα από την Εράνη είδε τη διαφορά από τη ζώνη του υποβιβασμού να μειώνεται στους 4 βαθμούς και θα επιδιώξει τη νίκη προκειμένου να μην μπλέξει σε… περιπέτειες.

Ο Γιώργος Μηλίτσης δεν υπολογίζει τον τιμωρημένο Λ.Χ. Ανδρώνη και φυσικά τους Λ.Ν. Ανδρώνη, Δ. και Στ. Σώκαλη που έχουν αποχωρήσει.

O Ολυμπιακός είναι τρεις αγωνιστικές χωρίς νίκη και βρίσκεται στην 6η θέση. Ο Διονύσης Πουλής ευελπιστεί ότι οι "ερυθρόλευκοι" θα δείξουν το καλό τους πρόσωπο και θα έχουν βαθμολογικό όφελος σε μια δύσκολη έδρα.

ΜΕΘΩΝΗ - Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

"Τελικός" είναι για τη Μεθώνη το ματς με τον Α.Ο. Φαραί, καθώς μόνο με νίκη θα ελπίζει σε παραμονή στην Α' τοπική. Οι γηπεδούχοι απέχουν 7 βαθμούς από την 13η προνομιούχο θέση και θα τα δώσουν όλα για το τρίποντο. Σύμμαχος σ' αυτή την προσπάθεια θα είναι και ο φίλαθλος κόσμος, μιας και είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι της σεζόν μέχρι το… επόμενο. Στα θετικά ότι ο Θανάσης Λακριντής έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του.

Αμεση ανάγκη για βαθμούς υπάρχει όμως και στους φιλοξενούμενους. Ο Α.Ο. Φαραί είναι μόλις ένα βαθμό πάνω από τη ζώνη και θα επιδιώξει ένα θετικό αποτέλεσμα. Οι Μπλέτσας - Θεοδώρου στα πλάνα που καταστρώνουν υπολογίζουν και τον νεοαποκτηθέντα Κάιος Γκραντ, μιας και εκδόθηκε το δελτίο του.

ΔΩΡΙΟ - ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Το Δώριο απέσπασε την περασμένη αγωνιστική ισοπαλία από τον Πάμισο στη Μεσσήνη. Για να έχει όμως αξία ο βαθμός θα πρέπει να νικήσει αύριο την Ανδρούσα. Κάτι άλλωστε που είναι αναγκαίο με δεδομένο ότι οι γηπεδούχοι βρίσκονται στη ζώνη του υποβιβασμού. Ο Γιάννης Αντωνόπουλος ζήτησε από τους παίκτες του το "4 στα 4" εντός έδρας στα ματς με Ανδρούσα, Μεθώνη, Αρφαρά και Πύλο. Αγωνιστικά δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα.

Αντίθετα η Ανδρούσα θα παραταχθεί χωρίς τον τιμωρημένο Κρεμμύδα και με στόχο βαθμούς ή βαθμό. Ο Κώστας Καλογερόπουλος εκτιμά ότι παρά το +7 από το Δώριο δεν έχει κριθεί ακόμα τίποτα και χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο

Σπερχογεία - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Σπερχογείας, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γεωργαντάς, Ι. Γιαννέτσος

Ομόνοια - Εράνη

Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3.30 μ.μ.

Μπλάνας, Λάμιας, Σερεμέτης

Διαβολίτσι - Πάμισος

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αδαμόπουλος, Τσίρμπας

Κυριακή

Τσικλητήρας Πύλου - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Πύλου, 3.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Καλογερόπουλος

Αστέρας Αρφαρών - Κυπαρισσία

Γήπεδο Αρφαρών, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Κασκάνης, Ι. Γιαννέτσος

Τέλλος Αγρας - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.

Γιαννόπουλος, Αντωνόπουλος, Κουτσαναστάσης

Μεθώνη - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο Μεθώνης, 3.30 μ.μ

Αλεξέας, Τσίρμπας, Βρυώνης

Δώριο - Ανδρούσα

Γήπεδο Δωρίου, 3.30 μ.μ.

Ζαρακοβίτης, Γιαννέας, Ρέκκας

Η βαθμολογία

(σε 22 αγώνες)

1. Κυπαρισσία    52-19    50

2. Πάμισος    44-18    46

-. Εθνικός Μελιγαλά    36-13    46

4. Εράνη    25-12    43

5. Τσικλητήρας Πύλου    30-17    38

6. Ολυμπιακός Καλαμάτας    16-14    30

7. Ανδρούσα    27-26    29

8. Σπερχογεία    24-26    27

9. Τέλλος Αγρας    27-31    26

10. Απόλλωνας Καλαμάτας    17-32    24

11. Αστέρας Αρφαρών    19-23    23

-. Διαβολίτσι    28-36    23

13. Α.Ο. Φαραί    20-28    23

-. Δώριο    14-27    22

15. Ομόνοια    23-42    16

-. Μεθώνη    20-52    16

ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ''ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ'' / NOTOSPORT

Source: http://www.eleftheriaonline.gr/notosport/football/item/3099-a-topiki-messinia
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ