2014-03-09 10:48:17
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ - Τα τέσσερα διλήμματα και η τριπλή εκλογική μάχη του Μαίου...!!!
Γραφει ο Φαίδωνας Παλαιολόγος

Με τέσσερα διλήμματα χαρακτηριστικά της τριπλής εκλογικής μάχης που έχει να αντιμετωπίσει ο ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο Μάιο, 

 άνοιξε την ομιλία του στη πλατιά σύσκεψη οργανώσεων και στελεχών του κόμματος ο Αλέξης Τσίπρας.

Ο πρόεδρος του κόμματος, επί της ουσίας έθεσε το πλαίσιο της προεκλογικής εκστρατείας αλλά  και της κρισιμότητας που αυτές έχουν για την ελληνική κοινωνία, και σε τόνο οξύ απεύθυνε τα διλήμματα:

Δίλημμα πρώτο. Τι έγινε με την Ελλάδα; Πέτυχε ή απέτυχε το Μνημόνιο; Είναι η Ελλάδα success story ή είναι τραγωδία που δεν πρέπει να επαναληφθεί πουθενά αλλού στην Ευρώπη; Όποιος πιστεύει ότι είναι success story μπορεί να ψηφίσει τον εκλεκτό του κ. Σαμαρά.

Δίλημμα δεύτερο. Δικαιούται η Ελλάδα μιας διαφορετικής αντιμετώπισης από αυτήν της απάνθρωπης λιτότητας; Δικαιούται μια λύση για το χρέος αντίστοιχη με αυτήν που δόθηκε για τη Γερμανία το 1953; Ναι ή όχι;


Δίλημμα Τρίτο. Πρέπει η κάλπη της 25ης Μάη να δικαιώσει την κυρία Μέρκελ; Ή πρέπει να στείλει μήνυμα δυσαρέσκειας και απόρριψης στη πολιτική της; Όποιος θεωρεί ότι πρέπει να δικαιωθεί η κυρία Μέρκελ, μπορεί να ψηφίσει το αδελφό της κόμμα, την ΝΔ, και τον εκλεκτό της υποψήφιο, τον κ. Γιούνκερ. Έναν άνθρωπο που φέρει την κεντρική ευθύνη για όσα έχει τραβήξει ο λαός μας τα χρόνια των μνημονίων.

Δίλημμα Τέταρτο. Δικαιούται η Ελλάδα να διεκδικήσει το κατοχικό δάνειο; Ναι ή όχι; Και εδώ χρειάζονται καθαρές κουβέντες. Και από τον κ. Σούλτς που στηρίζεται από τον κ. Βενιζέλο, και από τον κ. Γιούνκερ που στηρίζεται από τη Μέρκελ και το Σαμαρά.

Ο Αλ. Τσίπρας χαρακτήρισε τις ευρωεκλογές «μάχη ζωής και θανάτου», αφου «η χώρα έχει φτάσει στο τελευταίο σκαλοπάτι στου κακού τη σκάλα», και επιχειρώντας μάλιστα να τοποθετήσει στο «κάδρο» και την ελληνική κοινωνία καλώντας τη να «πεί το μεγάλο ναι ή το μεγάλο οχι», έθεσε τρία ερωτήματα στα οποία θα κληθεί να αποφασίσει: Θα εξακολουθήσουν εκατομμύρια άνθρωποι να βαδίζουν στο σκότος της ανεργείας, της ανέχειας, και της απόγνωσης, θα συνεχιστεί η υποταγή στα κοράκια του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου, θα εξακολουθεί να ασχημονεί μια κυβέρνηση που ανακηρρύσει τα μνημόνια σε μνημεία εθνικής απελευθέρωσης;

Στην ομιλία του ο Αλ. Τσίπρας με άμεσο τρόπο χωρίς όμως να κατανομάζει πρόσωπα και καταστάσεις τόνισε «δεν ερχόμαστε απο σαλόνια, δεν μας γέννησε η τηλεοπτική δημοκρατία, δεν μας κανάκεψαν οι μεγιστάνες της διαπλοκής και του πλούτου». Και αναφέρθηκε στο νέο σήριαλ του success story στο οποίο θα επιδιώξει να «ποντάρει» η κυβέρνηση.

Χαρακτηρίζοντάς το «προεκλογικό παιχνιδάκι» τόνισε «είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε και να αλλάξουμε μαζί με τους Έλληνες την Ελλάδα, είμαστε έτοιμοι να καταργήσουμε τα μνημόνια, και να εφαρμόσουμε ένα εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και ανάπτυξης».

Επιμένοντας ότι «το αποτέλεσμα της μάχης στην Ελλάδα θα έχει καταλυτική επίδραση στην Ευρώπη», έριξε το μπαλάκι σε όσους εντός ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν σε «ερμηνείες», λέγοντας «να αποδείξουμε μέσα στη δύσκολη μάχη ότι είμαστε κόμμα των μελών και όχι κόμμα των αφελών», αναγνωρίζοντας ότι το κόμμα του θα δεχθεί επιθέσεις και χτυπήματα κάτω από τη μέση.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ και οι σύμμαχοί του είναι η λύση, στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουνε» είπε ο Αλ. Τσίπρας, ζητώντας την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη διαφορά από τη ΝΔ ώστε να ανοίξει ο νόμος για πρόωρες εθνικές εκλογές.

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/330831/ta-tessera-dilhmmata-kai-h-triplh-eklogikh-maxh-toy-syriza#ixzz2vSAajfpc
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Από το Κίεβο στην Αγκυρα
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Από το Κίεβο στην Αγκυρα
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ