2014-03-17 19:49:30
Φωτογραφία για ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ: ΜΗΝΥΜΑ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΟΙ ΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΒΑΡΟΣ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ
Μήνυμα αποφασιστικότητας χαρακτηρίζει τις κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος σε δηλώσεις του μετά το πέρας έκτακτου Συμβουλίου Εξωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε. με θέμα τις εξελίξεις στην Ουκρανία. «Η ευρωπαϊκή αντίδραση στο ζήτημα της Κριμαίας βασίζεται στο διεθνές δίκαιο και στην ανάγκη για τη διαφύλαξη της σταθερότητας και της ειρήνης. Βεβαίως, οι κυρώσεις είναι ένα μήνυμα αποφασιστικότητας, αλλά από την άλλη μεριά, το περιεχόμενο των κυρώσεων είναι τέτοιο που διατηρεί ανοιχτό τον πολιτικό και διπλωματικό διάλογο στο υψηλότερο δυνατό επίπεδο με τη Ρωσία», τόνισε ο ίδιος.

Μάλιστα, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε ότι στόχος «δεν μπορεί να είναι η επανάληψη του ψυχρού πολέμου, δεν μπορεί να είναι η έξοδος της Ρωσίας από τη διεθνή κοινότητα» και ξεκαθάρισε ότι «αυτός ο στρατηγικός σχεδιασμός της Ε.Ε. σε σχέση με την Ανατολική Γειτονία και ειδικότερα την Ουκρανία».

Επιθυμία της Ε.Ε., όπως εκφράστηκε δια του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών είναι η Ουκρανία «να λειτουργήσει με δημοκρατική ομαλότητα, να εκφράζονται όλες οι δυνάμεις, όλες οι περιφέρειες, όλες οι εθνοτικές και γλωσσικές ομάδες, θέλουμε να σωθεί η Ουκρανία από την οικονομική καταστροφή, αλλά από την άλλη, θέλουμε να βρεθεί μια πολιτική λύση, αποδεκτή από όλους, στην Κριμαία, να μην επεκταθεί η κρίση, να διαφυλαχθεί η ειρήνη στην ευρωπαϊκή ήπειρο».

ΑΜΠΕ 

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ