2012-04-20 09:36:11
Φωτογραφία για Ψήφος Ευθύνης
Tα εξαγόμενα τηςπροεκλογικής έρευνας της εταιρίας RASS, που δημοσιεύει σήμερα ο Ελεύθερος Τύπος-τελευταία ημέρα δημοσιοποίησης των δημοσκοπήσεων-, καταρχάς επιβεβαιώνουν ότιη Νέα Δημοκρατία παραμένει η μόνη πολιτική δύναμη η οποία δίνει προοπτικήδιακυβέρνησης. Και τούτο, παρά τη ριζική αλλαγή που επιφέρει στο πολιτικόσκηνικό ο κομματικός πολυκερματισμός που προκαλείται από τις πολιτικές επιπτώσειςτης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης που βιώνει η χώρα.

Τα ποιοτικά στοιχεία της έρευνας, ωστόσο,οδηγούν με ασφάλεια σε ένα ακόμα πιο σημαντικό συμπέρασμα, που μπορεί νααποδειχθεί το «κλειδί» για την έκβαση της εκλογικής μάχης. Οτι, δηλαδή, όσο πλησιάζουμεπερισσότερο προς την κάλπη γίνεται φανερή η διάθεση των πολιτών να ψηφίσουν μεκριτήριο την ανάγκη να κυβερνηθεί ο τόπος. Με άλλα λόγια, να επιλέξουν ταψηφοδέλτια του κόμματος που είναι σε θέση να τους προσφέρει κυβερνητικήσταθερότητα.


Η αγωνία των ψηφοφόρων για την επόμενηημέρα των εκλογών είναι δεδομένη, από τη στιγμή που έξι στους δέκα εκφράζουντην ανησυχία τους για το ενδεχόμενο δυσκολίας σχηματισμού κυβέρνησης. Και είναιαποκαλυπτικό των προθέσεων των πολιτών το γεγονός ότι επτά στους δέκα θεωρούνπως οι νέοι σχηματισμοί εκμεταλλεύονται συγκυριακά την άρνηση για το Μνημόνιοχωρίς να έχουν πειστικές απαντήσεις για τη διακυβέρνηση της χώρας και την έξοδοαπό την κρίση.

Είναι προφανές ότι με σωστές κινήσεις τιςεπόμενες 15 ημέρες που απομένουν μέχρι την εκλογική αναμέτρηση, υπάρχουν ταπεριθώρια για τη Ν.Δ. να ενισχύσει σημαντικά τη θέση της, επιτυγχάνοντας τουςεκλογικούς της στόχους. Αρκεί να μπορέσει να πείσει το εκλογικό σώμα ότι ηοικονομική της πρόταση είναι ρεαλιστική και εφαρμόσιμη. Οι πολίτες δείχνουν το δρόμo.

EΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ
liberals10
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ