2014-03-22 09:15:05
Φωτογραφία για Τα αφήνει όλα ανοιχτά ο Χαρακόπουλος
Την Τετάρτη ή την Πέμπτη θα κατατεθεί στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την τρόικα.

“Παράθυρο” συνεννόησης ανοίγει ο αναπληρωτής υπουργός Αγοτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για το γάλα. Σε δήλωσή του ο Μάξιμος Χαρακόπουλος αναφέρει: “αναμένω τη διαμόρφωση του τελικού κειμένου της συμφωνίας για το γάλα, το οποίο αρχικώς επρόκειτο να ανακοινωθεί μέχρι και την ολοκλήρωση της Συνόδου Κορυφής, προκειμένου να τοποθετηθώ με τη δέουσα υπευθυνότητα, όπως άλλωστε, θεωρώ, ότι έπραξα μέχρι σήμερα”.

Νωρίτερα, τη διαβεβαίωση ότι “δεν θα κινδυνεύσει η κυβερνητική συνοχή από το γάλα” έδωσε στέλεχος του ΠΑΣΟΚ μετά τη συνάντηση με τον Γιάννη Στουρνάρα ενώ όπως έγινε γνωστό, το πολυνομοσχέδιο με τις διατάξεις της συμφωνίας με την Τρόικα θα κατατεθεί στη Βουλή την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη για να ψηφιστεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος.

Η τρόικα φέρεται να έχει ζητήσει, για να εγκριθεί η δόση, την ψήφιση των προαπαιτούμενων μέτρων έως την 1η Απριλίου
. Σύμφωνα με στελέχη του ΠΑΣΟΚ, στο νομοσχέδιο θα υπάρχουν “τρεις διακριτές ενότητες”: Διαρθρωτικά μέτρα (εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ, κ.λπ.), ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και αλλαγές στο φορολογικό. Στο ΠΑΣΟΚ δεν έχει δοθεί ακόμη το κείμενο νομοσχεδίου, αλλά όπως δήλωσε στέλεχος του, “έχουμε εννιά ημέρες και είναι αρκετός ο χρόνος για να βρεθεί λύση στα όποια προβλήματα”. Για το θέμα των τραπεζών, ανέφερε πως “περιμένουμε το κείμενο και θα δούμε”.

Κι ενώ το θέμα για το γάλα έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ ο Οδυσσέας Κωσαντινόπουλος με tweet που ανήρτησε ως βουλευτής και όχι ως εκπρόσωπος τύπου του κόμματος, διαφοροποιεί τη θέση του και δηλώνει πως αν η κυβέρνηση κάνει πίσω, ο ίδιος δεν θα ψηφίσει. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Συνεχίζεται η καλοκαιρία
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Συνεχίζεται η καλοκαιρία
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ