2014-03-23 20:54:03
Φωτογραφία για Χατζηδάκης: Προς όφελος των καταναλωτών το νομοσχέδιο για το γάλα
Θέλοντας να αμβλύνει τις αντιδράσεις που έχουν προκύψει από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αλλά και της ΝΔ και προκαλούν αναταραχές στην κυβερνητική συνοχή, για το νομοσχέδιο με το γάλα, ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως οι μειώσεις των τιμών του γάλακτος θα λειτουργήσουν προς όφελος των καταναλωτών, αναφέροντας παράλληλα, σχετικά με τις  νέες ρυθμίσεις που προωθεί η κυβέρνηση πως «κάποιοι θα ξεβολευτούν οι πολλοί θα κερδίσουν».

Σε συνέντευξή του στο «ΒΗΜΑ» αναφερόμενος στη ρύθμιση για το γάλα ο κ. Χατζηδάκης, κάνει λόγο για δύο σημαντικές παραμέτρους: «Πρώτον, η θεσμοθέτηση του γάλακτος ημέρας, για το οποίο ήταν αντίθετη η τρόικα, δίνει ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στους Έλληνες παραγωγούς και στις τοπικές βιομηχανίες καθώς μπορούν πλέον να απευθυνθούν με διαφορετικό τρόπο στις τοπικές. Δεύτερον, η θεσμοθέτηση για πρώτη φορά του ελληνικού σήματος. Επομένως όλοι εκείνοι που έχουν ευαισθησία για το ελληνικό γάλα μπορούν με τη σφραγίδα του ίδιου του κράτους να το αγοράζουν».

Σχετικά με το θέμα των ΜΗ.ΣΥ.ΦΑ ο κ. Χατζηδάκης αποκλείει να υπάρξει άνοδος των τιμών. Όπως τονίζει «από την κυβέρνηση επελέγη η λύση της απελευθέρωσης των τιμών εντός των φαρμακείων, με κατάργηση του εγγυημένου κέρδους και ανώτατες τιμές τις σημερινές. Επομένως, άνοδος των τιμών αποκλείεται. Το μέγεθος της πτώσης των τιμών θα το δούμε το επόμενο τρίμηνο. Αυτό άλλωστε είναι και το δοκιμαστικό διάστημα προκειμένου να εξαχθούν συμπεράσματα».
sofokleousin.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ