2014-03-29 18:02:04
Φωτογραφία για Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Νίκη Τζαβέλα στη Θεσσαλονίκη που προτείνει ως παγκόσμιο χρηματιστηριακό κέντρο για την αγορά αερίου για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα
Η Ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Νίκη Τζαβέλα συμμετείχε ως ομιλήτρια στο Πολυσυνέδριο του 25ου Money Show που διεξάγεται στη Θεσσαλονίκη.

Η κα Τζαβέλα ως εισηγήτρια στην ενότητα για την γυναικεία επιχειρηματικότητα, έθεσε με ακρίβεια το πλαίσιο των πρωτοβουλιών της ΕΕ για την ενθάρρυνση και ανάδειξη των γυναικών επιχειρηματιών. «Οι γυναίκες, δεν καλούνται να καλύψουν κάποιο κενό, αλλά συνεισφέρουν τις ίσες τους δυνατότητες μέσα από αντίστοιχα ίσες ευκαιρίες» τόνισε η ευρωβουλευτής της ΝΔ.

Επίσης, με τη πρόκληση που προβάλλει η Ουκρανική κρίση για τη διαμόρφωση μιας καινούριας ασφαλούς και παραγωγικής ισορροπίας στην αγορά ενέργειας, η Νίκη Τζαβέλα , αξιολογώντας τα ενεργειακά αποθέματα του Ισραήλ, της Κύπρου και της Ελλάδας, καθώς και την τεράστια προοπτική του αγωγού TAP, έχει αρχίσει να προωθεί τη Θεσσαλονίκη ως παγκόσμιο χρηματιστηριακό κέντρο για την αγορά αερίου. Η προώθηση αυτής της πρότασης γίνεται στα πλαίσια των εισηγήσεων της Ευρωβουλευτού προς τα αρμόδια όργανα της Ε.Ε. και σε διεθνή ενεργειακά φόρα.


Η υλοποίηση αυτής της προοπτικής μπορεί να προσφέρει αυξημένο οικονομικό και πολιτικό βάρος στη συμπρωτεύουσα, που διαθέτει στρατηγικά προσόντα και πλεονεκτήματα για να αναλάβει έναν τέτοιο ρόλο.

«Πρωτοβουλίες όπως η προώθηση της Θεσσαλονίκης ως κέντρο της αγοράς αερίου για τη Νότια Ευρώπη δείχνουν ότι στόχος της Ελλάδας δεν είναι απλώς να επιστρέψει στις αγορές, αλλά να γίνει πρωτεύουσά τους σε ένα από τα πιο σημαντικά τους στοιχεία» τόνισε η Νίκη Τζαβέλα.
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ