2014-04-04 04:30:05
Φωτογραφία για «Με εντολή Γιανουκόβιτς οι δολοφονίες»
Ο έκπτωτος πρόεδρος της Ουκρανίας Βίκτορ Γιανουκόβιτς «έδωσε εντολή» για τους πυροβολισμούς εναντίον των διαδηλωτών στο Κίεβο κατά τη διάρκεια των ταραχών στην πλατεία Ανεξαρτησίας τον Φεβρουάριο, όπου έχασαν τη ζωή τους περίπου 90 άνθρωποι.

Αυτό ανέφερε ο υπηρεσιακός υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας, Αρσέν Αβάκοφ, τονίζοντας ότι «ο Γιανουκόβιτς έδωσε εντολή να πυροβοληθούν διαδηλωτές από τις 18 έως τις 20 Φεβρουαρίου». Επικαλούμενος έρευνα των ουκρανικών αρχών, κατηγόρησε τον τέως πρόεδρο ότι συνεργάστηκε με Ρώσους πράκτορες προκειμένου να υπάρξουν νεκροί.

«Πράκτορες της FSB (ρωσικές μυστικές υπηρεσίες) συμμετείχαν στο σχεδιασμό και την εφαρμογή της δήθεν αντιτρομοκρατικής επιχείρησης» πρόσθεσε.

Ο Αρσέν Αβάκοφ δήλωσε ότι 12 μέλη των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας Μπερκούτ, έχουν προφυλακιστεί ως ύποπτα για τα πυρά εναντίον των διαδηλωτών.

Υπενθυμίζεται ότι στις 18 Φεβρουαρίου έχασαν τη ζωή τους περίπου 20 άνθρωποι, με τραύματα από σφαίρες. Στις 20 του ίδιου μήνα, οι νεκροί έφτασαν τους 60. Πολλοί από τους διαδηλωτές που έχασαν τη ζωή τους λέγεται ότι πυροβολήθηκαν από ελεύθερους σκοπευτές.


Απορρίπτει τους ισχυρισμούς ο Λαβρόφ

Τους ισχυρισμούς των αρχών του Κιέβου αντικρούουν «πολλές αποδείξεις», δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

Τους ισχυρισμούς αυτούς «αντικρούουν πολλές αποδείξεις», είπε ο Λαβρόφ στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ενώ πρόσθεσε ότι η έρευνα για τα πυρά των ελεύθερων σκοπευτών στην πλατεία Ανεξαρτησίας του Κιέβου, θα πρέπει να διεξαχθεί με «διαφανή» τρόπο.

Ο Ρώσος υπουργός αναφέρθηκε εξάλλου στην τηλεφωνική επικοινωνία που είχε η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Κάθριν Άστον με τον υπουργό Εξωτερικών της Εσθονίας Ούρμας Πάετ, η οποία υπεκλάπη και μεταδόθηκε μέσω του διαδικτύου στις αρχές Μαρτίου.

Στη διάρκεια αυτής της συνομιλίας ο Πάετ δήλωσε ότι η ουκρανική αντιπολίτευση στον ανατραπέντα πρόεδρο Βίκτορ Γιανουκόβιτς ενδέχεται να εμπλέκεται στις επιθέσεις του Φεβρουαρίου.

«Η αλήθεια πρέπει να αποκατασταθεί με διαφανή τρόπο και στο σύνολό της», υπογράμμισε ο Λαβρόφ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ