2014-04-04 17:14:05
Φωτογραφία για Αθανασίου: Αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ
Ξεκάθαρος ότι δεν σκέπτεται καν το ενδεχόμενο παραίτησης και κατηγορηματικός ότι ουδέποτε υπήρξε παρέμβασή του προς τους... ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, εμφανίστηκε την Παρασκευή ο υπουργός Δικαιοσύνης Χαράλαμπος Αθανασίου, ο οποίος μιλώντας στον ραδιοσταθμό ΒΗΜΑ FM 99,5 σχολίασε χαρακτηριστικά: «Παραιτούνται μόνο όσοι υπονομεύουν το κυβερνητικό έργο και τα συμφέροντα της χώρας, όσοι αδυνατούν να ανταποκριθούν στα καθήκοντά τους και όσοι παραβαίνουν τις αρχές του κράτους δικαίου».

Κληθείς να σχολιάσει τα όσα εμφανίζεται να λέει ο πρώην γενικός γραμματέας της κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος στη μαγνητοσκοπημένη συνομιλία του με τον υπόδικο βουλευτή της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη περί παρεμβάσεων του υπ. Δικαιοσύνης και του υπουργού Δημόσιας Τάξης Νίκου Δένδια, ο Χαράλαμπος Αθανασίου ήταν ξεκάθαρος:

«Είπα και ξαναλέω ότι η Δικαιοσύνη είναι ανεξάρτητη, δεν έγινε καμία παρέμβαση και μπορεί όποιος θέλει και δίνω το δικαίωμα σε όποιον θέλει να ανοιχθούν τα τηλέφωνα και αν βρεθεί έστω και ένα τηλέφωνο με τους ανακριτές, τότε εγώ θα παραιτηθώ όχι από υπουργός, αλλά και από βουλευτής
. Για το κύρος της Δικαιοσύνης. Αν βρεθεί έστω και ένα τηλεφώνημά μου – τηλεφώνημα, όχι περιεχόμενο – με τους ανακριτές. Σε οποιαδήποτε χρονική περίοδο. Από πριν (τις διώξεις) και μετά, μέχρι σήμερα που μιλάμε. Είναι φοβερό αυτό που γίνεται, όταν η χώρα πάει να ανασάνει…»

Ο Χαράλαμπος Αθανασίου σχολίασε και τον ρόλο του Τάκη Μπαλτάκου. «Ο κ. Μπαλτάκος τα είπε αυτά και δεν ξέρω γιατί τα είπε. Σας είπα και πριν, δεν ξέρω και τι σχέσεις είχε με τους συνομιλητές του. Όπως εξελίχθηκε η υπόθεση, με τις ανακρίβειες, εφόσον συνομιλεί με ανθρώπους οι οποίοι είναι κατηγορούμενοι και βγήκε αυτό στη δημοσιότητα, έβλαψαν τη χώρα. Είναι δυνατόν να πιστέψει άνθρωπος ότι δεν έβλαψαν τη χώρα; Πάμε μπροστά και γίνεται κάτι και το εκμεταλλεύονται και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό…» Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ