2014-04-07 19:29:13
Φωτογραφία για ΑΛ. ΤΣΙΠΡΑΣ: ΔΕΝ ΑΠΟΦΑΣΙΖΕΙ Ο ΑΝΤ. ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΕΚΛΟΓΕΣ (VIDEO)
Την πεποίθηση ότι δεν είναι ο πρωθυπουργός  αυτός που θα πάρει την απόφαση για το εάν και πότε θα γίνουν εθνικές εκλογές, αλλά η Γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ, υποστήριξε σε συνέντευξή του στην ΕΤ3, η οποία εξακολουθεί να εκπέμπει διαδικτυακά, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας. Ο κ. Τσίπρας συνέχισε την κριτική του κατά της  κυβέρνησης λέγοντας πως η κ. Μέρκελ, έρχεται να στηρίξει τον κ. Σαμαρά τώρα που έχει προβλήματα.

Ειδικότερα ο κ. Τσίπρας εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κ. Μέρκελ δεν θα αποφασίσει βουλευτικές εκλογές στην Ελλάδα, γιατί απλούστατα θα τις κερδίσει ο ΣΥΡΙΖΑ και κάτι τέτοιο θα χαλάσει τα σχέδιά της για σταδιακή μετατροπή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε «Γερμανική Ένωση».

Σχετικά με τον στόχο που βάζει ο ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές και αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαΐου είπε ότι όσο μεγαλύτερη είναι η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ τόσο πιο κοντά οδηγείται ο τόπος στο να φύγει η σημερινή κυβέρνηση από την εξουσία γιατί "καταστρέφει" τη χώρα.


Για την υπόθεση Μπαλτάκου

Επίσης ο κ. Τσίπρας εξαπέλυσε οξεία επίθεση στον πρωθυπουργό με αφορμή τις εξελίξεις σχετικά με την υπόθεση του κ. Μπαλτάκου. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι είναι ο «αρχηγός μιας ακροδεξιάς δράκας στο Μαξίμου που κυβερνά την Ελλάδα». Το επιχείρημα, συνέχισε, ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τι κάνει ο κ. Μπαλτάκος, με ποιους συνομιλεί, δεν είναι πειστικό. «Ο κ. Μπαλτάκος δεν λειτουργούσε αυτονόμως. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, με την κάλυψη και τη συνεννόηση του πρωθυπουργού. Ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο κ. Σαμαράς κρυφό καμάρι» είπε.

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση πως σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα έπεφτε η κυβέρνηση, μετά από την υπόθεση Μπαλτάκου, και σε ερώτηση αν ζητάει εκλογές, απάντησε: «Ζητάμε τη διενέργεια εθνικών εκλογών, όχι μόνο γι αυτό, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα να φύγει αυτή η κυβέρνηση, διότι έχει καταστρέψει τη χώρα».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ