2014-04-08 09:25:04
Φωτογραφία για Το Ισραήλ τοποθετεί για πρώτη φορά Ακόλουθο Άμυνας στην Αθήνα
Διευρύνει την διπλωματική του παρουσία το Ισραήλ στην Ελλάδα, τοποθετώντας για πρώτη φορά Ακόλουθο Άμυνας στην πρεσβεία του στην Αθήνα.

Μάλιστα ο ισραηλινός Ακόλουθος Άμυνας στην Αθήνα θα είναι αρμόδιος και για την Κύπρο , την Βουλγαρία και την Ρουμανία, δίνοντας έτσι στην θέση αυτή αρμοδιότητες υπευθύνου περιοχής- μιας περιοχής που ''δένει'' διπλωματικά τα Βαλκάνια και την Νοτιοανατολική Ευρώπη- Ανατολική Μεσόγειο.

Την ιδιαίτερα σημαντική αυτή είδηση όσον αφορά τις διπλωματικές εκπροσωπήσεις έδωσε ο ίδιος ισραηλινός Πρέσβης στην Αθήνα κ. Αrye Meke κατά την ομιλία του σήμερα Δευτέρα στο Συνέδριο Exposet Defenseworld με θέμα Defense & Security Policy : Meet the Future Challenges που διοργανώνεται στο Ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία.

Η αναβάθμιση αυτή συμπίπτει με τη ολοένα και περισσότερο επέκταση των αμυντικών σχέσεων των δύο χωρών, αλλά και με την διεύρυνση των σχέσεων Ισραήλ -Κύπρου στον αμυντικό τομέα. Παράλληλα αναβαθμίζεται εκ των πραγμάτων και η σημασία της Αθήνας όσον αφορά την διεθνή διπλωματική ανάπτυξη του Ισραήλ.

Να σημειωθεί ότι μέχρι τώρα το Ισραήλ είχε διαπιστευμένο στην Ελλάδα και καλυπτόταν όσον αφορά τα θέματα άμυνας ν από τον Ισραηλινό Ακόλουθο Άμυνας που ήταν στην Ρώμη. Καθώς η ευρύτητα των αρμοδιοτήτων είναι πολλά υπάρχει η εκτίμηση ότι ίσως να τοποθετηθούν στην Αθήνα και ακόλουθοι με αρμοδιότητα τους επιμέρους κλάδους των ΕΔ. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ