2014-04-08 20:50:04
Φωτογραφία για Ξύλο στο τουρκικό κοινοβούλιο
Επίθεση μέσα στο κοινοβούλιο στην Άγκυρα δέχθηκε ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος, Κεμάλ Κιλιντσάρογλου, λίγο πριν από τη συνάντηση της ομάδας του κόμματός του στις 8 Απριλίου.

«Δεν θα κάνουμε πίσω εξαιτίας μιας γροθιάς» δήλωσε ο Κιλιντσάρογλου, στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματός του, αμέσως μετά το περιστατικό.

Το συμβάν, έλαβε χώρα πριν από την προγραμματισμένη συνάντηση, όταν ο επιτιθέμενος, που εισήλθε στο κοινοβούλιο ως επισκέπτης, άρχισε να κλωτσά και να ρίχνει μπουνιές στον Κεμάλ Κιλιντσάρογλου. Ο ηγέτης του CHP έπεσε στο πάτωμα κατά τη διάρκεια της επίθεσης, ενώ δημοσιεύματα αναφέρουν πως έσπασαν τα γυαλιά του.

Ο επιτιθέμενος είναι ο Ορχάν Ο. και οδηγήθηκε αμέσως στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοκρατικού Κόμματος, «ρprοκειμένου να μην δεχθεί κι αυτός επίθεση», σύμφωνα με την εφημερίδα Radikal. Κρατήθηκε από την αστυνομία μετά το περιστατικό.


Φέρεται να είναι μέλος του συνδέσμου Alperen, μια οργάνωση νεολαίας που συνδέονται με το υπερεθνικιστικό κόμμα Μεγάλη Ένωση. Έχει επίσης αναφερθεί ότι ο δράστης είχε μοιραστεί μια σειρά από επαινετικά σχόλια υπέρ του πρωθυπουργού Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην προσωπική του σελίδα στο Facebook.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε όταν ο Κιλιντσάρογλου υποδεχόταν δύο δικηγόρους του BDP, ενώ ετοιμαζόταν να εισέλθει στη συνεδρίαση της ομάδας του για την εβδομαδιαία ομιλία του.

Στην πρώτη κατάθεση στην αστυνομία, ο Ορχάν Ο. δήλωσε πως η ασφάλεια τον άφησε να μπει στο κοινοβούλιο, όταν τους δήλωσε πως θα συμμετείχε στη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του CHP.

«Ήθελα να το ρίξω μια μπουνιά και περίμενα μέχρι να μπει στην αίθουσα συνεδριάσεων και τότε τον γρονθοκόπησα αμέσως μόλις μου δόθηκε η ευκαιρία» δήλωσε στην κατάθεσή του ο Ορχάν Ο.
ethnos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Αγορά του Spartabor
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Αγορά του Spartabor
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ