2014-04-09 14:12:29
Φωτογραφία για Γέφυρα Ρίου - Αντιρρίου: Πτώση διερχόμενης κίνησης 35% από το 2009
Ελπίδες για αύξηση της κίνησης στη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου με την ολοκλήρωση των οδικών αξόνων έχει η διοίκηση της κοινοπραξίας Γέφυρα που διαχειρίζεται τη ζεύξη.

Με αφορμή εκδήλωση για τα 10 χρόνια λειτουργίας της Γέφυρας, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, Παναγιώτης Παπανικόλας είπε πως οι διελεύσεις έχουν μειωθεί κατά περίπου 35% σε σχέση με το 2009, όπως αναφέρει το euro2day.

Το 2009 η μέση ημερήσια διέλευση έφτανε τα 14.000 οχήματα και το 2013 περιορίστηκε στα 8.300 ενώ για το 2014 προβλέπεται περαιτέρω πτώση κατά περίπου 5,5%.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικόλα, η ολοκλήρωση των έργων θα οδηγήσει σε αύξηση της κίνησης κατά τουλάχιστον 5% με βάση τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις.

Η διοίκηση της Γέφυρα υποστήριξε σήμερα πως επί 10 χρόνια λειτουργεί αρμονικά μαζί με τα ferry boats της περιοχής ενώ προσφέρει σειρά εμπορικών πακέτων, τα οποία οδηγούν σε σημαντική μείωση του κόστους διέλευσης σε σχέση με τα 13,2 ευρώ που είναι σήμερα για τα ΙΧ η τιμή του διοδίου.


Για παράδειγμα, ιδιοκτήτες ΙΧ που πραγματοποιούν περισσότερες από 15 διελεύσεις το μήνα από τη Γέφυρα μπορούν σήμερα να έχουν μέσο κόστος περί τα 5 ευρώ.

Όσον αφορά την πιθανή παράταση της σύμβασης παραχώρησης, η οποία λήγει το 2039, ο κ. Παπανικόλας είπε ότι η κοινοπραξία, βασικός μέτοχος της οποίας είναι η γαλλική Vinci, θα επιθυμούσε την παράταση της εκμετάλλευσης, προς το παρόν όμως δεν έχει σκοπό να προχωρήσει σε σχετικές διαπραγματεύσεις με την ελληνική κυβέρνηση.

Ο επικεφαλής της εταιρίας επισημοποίησε ωστόσο το ενδιαφέρον του γαλλικού ομίλου για το διαγωνισμό που αφορά την εκμετάλλευση του νέου αεροδρομίου στο Καστέλι Κρήτης.

Σημειώνεται πως η Vinci, σε κοινοπραξία με τον όμιλο Ελλάκτωρ διεκδικεί και την εκμετάλλευση των περιφερειακών αεροδρομίων της χώρας μέσω του διαγωνισμού που προωθεί το ΤΑΙΠΕΔ, και μέσα στον Ιούνιο αναμένεται να κατατεθούν δεσμευτικές προσφορές.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΛΟΙ ΡΕΝΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΛΟΙ ΡΕΝΤΗ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ