2014-04-09 21:59:05
Φωτογραφία για Συνεργασία ΕΟΔ και Interamerican για την πρόληψη και διαχείριση κινδύνων
Σε υπογραφή μνημονίου προχώρησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης με την εταιρεία Interamerican, επισφραγίζοντας έτσι μια συνεργασία που ξεκίνησε το 2012 και πρόκειται να συνεχιστεί ενδυναμωμένη και το επόμενο χρονικό διάστημα.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο της συνεργασίας, η Interamerican θα συνδράμει στο έργο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης σε περιπτώσεις καλύψεων εκδηλώσεων με ασθενοφόρο, το οποίο θα στελεχώνεται από διασώστες της Ε.Ο.Δ. και εξειδικευμένο προσωπικό της Interamerican, ενώ, αντίστοιχα, τα μέλη της Ε.Ο.Δ. θα συμβάλουν με τις γνώσεις τους στην αποτελεσματικότερη προσέγγιση των θυμάτων όταν καλείται να συνδράμει η Interamerican, ειδικά όταν πρόκειται για μη αστικά πεδία. Συγχρόνως, η Interamerican θα εξετάζει κατά περίπτωση τη συνδρομή της σε επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης, όπου συμμετέχει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης, ειδικά σε ορεινούς όγκους, με την αποστολή ελικοπτέρου, το οποίο θα αναλαμβάνει την αεροδιακομιδή του τραυματία, εφαρμόζοντας στην πράξη όλες τις απαραίτητες διαδικασίες.


Επιπλέον, τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης από τα κατά τόπους παραρτήματα και την Κεντρική Διοίκηση θα συμμετέχουν στις δράσεις που πραγματοποιεί η Interamerican στο πλαίσιο της κοινωνικής της πολιτικής, ενώ η εταιρεία, αντίστοιχα, θα διαθέτει κατά περίπτωση τα μέσα που έχει στη διάθεσή της για τις εκπαιδευτικές ανάγκες της Ε.Ο.Δ., αλλά και για τις ανθρωπιστικές αποστολές που θα συμμετέχει εντός κι εκτός Ελλάδας.

Μάλιστα, η συνεργασία των δύο πλευρών βρήκε εφαρμογή ήδη από την περασμένη εβδομάδα, όταν εκπαιδευτές Πρώτων Βοηθειών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης μαζί με μέλη του παραρτήματος της Οργάνωσης από την Αχαΐα, ανέλαβαν την ενημέρωση των πολιτών της Πάτρας στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την απινίδωση με αφορμή τις ανοιχτές εκδηλώσεις που πραγματοποίησε η Interamerican στην αχαϊκή πρωτεύουσα, στο πλαίσιο του προγράμματος εταιρικής κοινωνικής ευθύνης της εταιρείας.

Να σημειωθεί ότι η Interamerican έχει, ήδη, στηρίξει χορηγικά την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης στο πλαίσιο της ημερίδας με θέμα «Ατυχήματα στην καθημερινή μας ζωή» που πραγματοποιήθηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα της Θεσσαλονίκης τον Μάιο του 2013, όπου είχε δωρίσει στην Οργάνωση δύο εκπαιδευτικά προπλάσματα Πρώτων Βοηθειών, ενώ, επιπλέον, έχει υποστηρίξει οικονομικά την ΕΟΔ για τις ανάγκες εκτύπωσης ενημερωτικών τριπτύχων. Επιπλέον, στελέχη της Interamerican από τη Θεσσαλονίκη έχουν πιστοποιηθεί με τη βοήθεια εκπαιδευτών της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης στην παροχή Πρώτων Βοηθειών και, αντίστοιχα, στελέχη της εταιρείας από την Αχαΐα εκπαιδεύτηκαν στην Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση και την απινίδωση στο πλαίσιο των εκδηλώσεων που έλαβαν χώρα στην Πάτρα.

Τέλος, η Interamerican έχει παραχωρήσει στην Ε.Ο.Δ. και τις εγκαταστάσεις της στην Αθήνα, για τις ανάγκες σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών που θα οργανώσει η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης για πολίτες στις 26 και 27 Απριλίου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ