2014-04-15 11:31:05
Φωτογραφία για Δήμος Λαγκαδά - Συνάντηση στα πλαίσια της διοργάνωσης του πανευρωπαϊκού φεστιβάλ νεολαίας
Περισσότεροι από 500 νέοι από ολόκληρη την Ευρώπη θα συμμετέχουν στο πανευρωπαϊκό φεστιβάλ νεολαίας με βασικό θέμα την... ειρήνη και τη συναδέλφωση των λαών που θα πραγματοποιηθεί στην Ελλάδα και ειδικότερα στο δήμο Λαγκαδά.

Το φεστιβάλ προσδιορίζεται να διοργανωθεί στα τέλη Ιουλίου με πρωτοβουλία του αδελφοποιημένου δήμου με το δήμο Λαγκαδά του Steglitz-Zehlendorf του Βερολίνου, στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού πρωτογράμματος “Νεολαία σε Δράση”.

Στο πλαίσιο του φεστιβάλ τα παιδιά από όλη την Ευρώπη, από το δίκτυο των αδελφοποιημένων με την Γερμανική πόλη δήμων, θα κατασκηνώσουν για μία εβδομάδα στο δήμο Λαγκαδά. Κατά την παραμονή τους θα διοργανωθούν αθλητικές και πολιτιστικές δραστηριότητες. Τη δεύτερη εβδομάδα οι συμμετέχοντες στο φεστιβάλ θα κατασκηνώσουν σε κάποια ελληνική παραλία.

Η διοργάνωση μιας τέτοιας έκτασης εκδήλωσης θα δώσει τη δυνατότητα στο δήμο Λαγκαδά να προβάλει τα αξιοθέατα της περιοχής, το φυσικό της πλούτο και τα προϊόντα της και να προσελκύσει επισκέπτες από όλη την Ευρώπη.


Την πρόταση για τη διοργάνωση του φεστιβάλ συζήτησαν σήμερα ο δήμαρχος Λαγκαδά Ιωάννης Αναστασιάδης και ο υπεύθυνος του Τμήματος Νεολαίας του Γερμανικού δήμου Gerold Maelzer. O κ. Maelzer ενημέρωσε το δήμαρχο Λαγκαδά ότι το επόμενο διάστημα θα είναι έτοιμη η τελική πρόταση της διοργάνωσης, την οποία και θα υλοποιήσουν από κοινού οι δύο δήμοι.

Από την πλευρά του ο κ. Αναστασιάδης ευχαρίστησε τον Γερμανό αξιωματούχο για την επίσκεψή του στο δήμο καθώς και τη συμβολή του στην υλοποίηση του προγράμματος εργασιακής εμπειρίας νέων από το δήμο Λαγκαδά στο Γερμανικό δήμο.

Ευχαρίστησε, επίσης τον εκπρόσωπο του Γερμανικού δήμου για την ενεργοποίηση της αδελφοποίησης και τη συνεργασία που έχει αναπτυχθεί μεταξύ των δύο δήμων στους τομείς της ανακύκλωσης και της διαχείρισης των χώρων πρασίνου.

Σημειώνεται ότι η αδελφοποίηση με το γερμανικό δήμο του Steglitz-Zehlendorf είχε γίνει από τον δήμο Σοχού, αλλά τα τελευταία χρόνια είχε ατονίσει. Με την συγκρότηση του Καλλικρατικού δήμου Λαγκαδά η διοίκηση του δήμου, στα πλαίσια της πολιτικής της για εξωστρέφεια και προβολή της περιοχής στο εξωτερικό ενεργοποίησε την αδελφοποίηση και επιδιώκει στενότερη συνεργασία.

Στο τέλος της συνάντησης ο κ. Αναστασιάδης πρόσφερε στα στελέχη του Γερμανικού δήμου το βιβλίο της Τριανταφυλλιάς Πεντέρη -Σοφιανίδου με την ιστορία του Λαγκαδά και τον τουριστικό οδηγό του δήμου.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Προσκυνηματικά μονοπάτια
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Προσκυνηματικά μονοπάτια
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ