2014-04-20 23:45:10
Φωτογραφία για 12 λεπτά αρκούν για να εντυπωσιάσετε στο πρώτο ραντεβού
Κι όμως χρειαζόμαστε μόνο ελάχιστα λεπτά στο πρώτο ραντεβού για να καταλάβουμε αν ταιριάζουμε με κάποιον. Για την ακρίβεια τα πρώτα 12 λεπτά είναι τα πλέον κρίσιμα, προκειμένου να καταλήξουμε σε ένα ασφαλές συμπέρασμα «Οδηγός» στο πρώτο ραντεβού είναι το χαμόγελο, τα μάτια και η φωνή. Σύμφωνα με νέα έρευνα, για το υποψήφιο ταίρι «μετράνε» το χαμόγελο κατά 64%, η επαφή με τα μάτια κατά 58% και ο τόνος της φωνής κατά 25%.

Αντιθέτως η μυρωδιά του σώματος μπορεί να αποδειχθεί απωθητικός παράγοντας για έξι στους δέκα, ενώ ακολουθεί η κακή αναπνοή για το 53%.

Στην έρευνα συμμετείχαν 2.000 άτομα που κατέθεσαν τις εμπειρίες τους από πρώτα ραντεβού. Οπως έδειξε οι άνθρωποι τείνουν να είναι επικριτικοί απέναντι στους άλλους, πολύ πριν τους συναντήσουν πρόσωπο με πρόσωπο. Συνηθίζουν επίσης να απορρίπτουν κάποιο ραντεβού, όταν ξεκινά με υποσχέσεις.

Οι λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά


Ένας στους 20 ανθρώπους αναζητά ταίρι μέσω των ιστοσελίδων κοινωνική δικτύωσης. Πριν από το πρώτο ραντεβού το 25% προχωρά σε ριζικές αλλαγές εμφάνισης προκειμένου να εντυπωσιάσει τον υποψήφιο σύντροφο. Για τις γυναίκες οι συνήθεις αισθητικές παρεμβάσεις είναι το κούρεμα, το άρωμα και το μανικιούρ, ενώ το 5% των ανδρών αφήνει γένια για να κάνει αίσθηση κατά την πρώτη συνάντηση. Αξιοσημείωτο, ότι μία στις 16 γυναίκες και ένας στους 20 άντρες κάνουν δίαιτα ενόψει πρώτου ραντεβού.

Οι άνδρες πάντως φαίνεται ότι είναι πιο ελαστικοί μετά από μια αποτυχημένη πρώτη γνωριμία. Σχεδόν σε διπλάσιο ποσοστό από ότι οι γυναίκες προτίθενται να δώσουν μια δεύτερη ευκαιρία.

Οι ψυχολόγοι δίνουν συμβουλές για τα «μικρά πράγματα» που μπορούμε να κάνουμε προκειμένου να μείνουμε στο παιχνίδι και να μην ναυαγήσει η πρώτη επαφή. Η καλή υγιεινή και η δροσερή αναπνοή αποπνέουν αυτοσεβασμό και εκτίμηση για τον άλλο. Η επιλογή των ρούχων είναι σημαντική για να νιώθουμε άνετα, να είμαστε χαλαροί και να νιώθουμε αυτοπεποίθηση. Η επαφή με τα μάτια φανερώνει ειλικρίνεια και αξιοπιστία και δείχνει εάν μας ενδιαφέρει το άλλο πρόσωπο. Όπως εξάλλου υπογραμμίζουν οι ψυχολόγοι, οι άνθρωποι είναι «προγραμματισμένοι» για να ανταποδίδουν τα χαμόγελα, οπότε ένα χαμογελαστό άτομο, ακόμη και αν είναι νευρικό, βρίσκεται σε μία καλή «αφετηρία».
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ