2014-04-21 19:37:25
Φωτογραφία για Mε δυσκολία η επιστροφή των εκδρομέων - Σε ποια σημεία των εθνικών οδών έχει μποτιλιάρισμα - Αυξημένη η κίνηση και στην Πατρών-Αθηνών
Μποτιλιάρισμα σε μήκος πέντε χιλιομέτρων παρατηρείται στο εθνικό δίκτυο Λαμίας Αθηνών και τα προβλήματα αρχίζουν στο 210 χλμ της ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας λίγο πριν τον κόμβο της Λαμίας στο ρεύμα καθόδου προς Αθήνα.

Παράλληλα υπομονή πρέπει να κάνουν οι οδηγοί στο ύψος της Στυλίδας καθώς παρατηρείται ιδιαίτερα μεγάλη κίνηση αυτή την ώρα προς Αθήνα. Στα διόδια της Αγίας Τριάδας έχει σχηματιστεί ουρά που ξεπερνά τα 2 χιλιόμετρα ενώ περίπου δύο χιλιόμετρα είναι το μποτιλιάρισμα στη συμβολή της εθνικής οδού με το δρόμο Λαμίας - Δομοκού.

Βασική αιτία είναι τα δημόσια έργα στον κόμβο της Λαμίας και έτσι τα αυτοκίνητα είναι υποχρεωμένα από δύο και τρεις λωρίδες κυκλοφορίας και μάλιστα με υψηλές ταχύτητες, να βρίσκονται σε μια λωρίδα κυκλοφορίας και με ταχύτητες που δεν ξεπερνούν τα 50 ή 60 χιλιόμετρα για ένα μήκος πέντε χιλιομέτρων.

Ήδη η τροχαία προσπαθεί να επιταχύνει την κίνηση όμως ο όγκος των αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα μεγάλος και έτσι αποφασίστηκε και ξεκίνησε πριν λίγο παράκαμψη της κυκλοφορίας προς το επαρχιακό δίκτυο έτσι ώστε τα αυτοκίνητα να μη φθάνουν στην εθνική οδό στον κόμβο της Λαμίας αλλά στον κόμβο των Θερμοπυλών
. Έτσι εκτρέπεται η κυκλοφορία στα αυτοκίνητα τα οποία έρχονται από Δομοκό, Καρδίτσα και Τρίκαλα όπως επίσης και στα αυτοκίνητα που έρχονται από δυτική Φθιώτιδα και Καρπενήσι και οδηγούνται μέσα από την παλιά εθνική οδό στον κόμβο των Θερμοπυλών έτσι ώστε να επιταχυνθεί η κυκλοφορία στο εθνικό δίκτυο και να μειωθούν οι ουρές των ακινητοποιημένων αυτοκινήτων.

Αυξημένη η κίνηση και στην Πατρών-Αθηνών

Αυξημένη είναι η κίνηση των οχημάτων στην εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, στο ρεύμα προς Αθήνα και γι αυτό τον λόγο η Τροχαία έχει λάβει έκτακτα μέτρα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την Αστυνομία, στο ύψος των διοδίων του Ρίου πραγματοποιείται εκτροπή της κυκλοφορίας προς την παλαιά εθνική οδό Πατρών- Αθηνών, προκειμένου να αποσυμφορηθεί η κίνηση των οχημάτων.

Η είσοδος στα αστικά κέντρα των ταξιδιωτών αναμένεται να κορυφωθεί τις βραδινές ώρες, για αυτό και η τροχαία έχει θέσει ξανά σήμερα σε εφαρμογή μέτρα διευκόλυνσης της κυκλοφορίας, μεταξύ αυτών και η απαγόρευση της κίνησης φορτηγών ωφέλιμου φορτίου άνω των 1,5 τόνου.

Πηγή: iefimerida
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ