2014-04-22 05:36:05
Φωτογραφία για Η Google κερδίζει τη «μάχη των αιθέρων»
Η Google προχώρησε στην εξαγορά της Titan Aerospace, μιας εταιρείας που κατασκευάζει μη επανδρωμένα μικρά αεροπλάνα προλαμβάνοντας τη Facebook στη μάχη των εξαγορών για τον έλεγχο των αιθέρων!

Τα μικρά αυτά μη επανδρωμένα αεροπλάνα της Titan Aerospace, έχουν φωτοσυλλέκτες στην εξωτερική τους επιφάνεια, ώστε να μπορούν να παραμείνουν για χρονικό διάστημα έως και πέντε συνεχόμενα χρόνια στον αέρα.

Δε έχει γίνει γνωστό το ποσό της συμφωνίας, αλλά σίγουρα ήταν μεγαλύτερο από τα 60 εκατομμύρια δολάρια της πρότασης της Facebook, ενώ η εταιρία θα διατηρήσει την έδρα της στο Μεξικό και την αυτόνομη λειτουργία των 20 περίπου υπαλλήλων της.

Σίγουρα τα μικρά αεροπλάνα της Titan Aerospace θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο Project Loon της Google, για πρόσβαση Internet σε κατοίκους απομακρυσμένων περιοχών του πλανήτη.

Επίσης, όπως ισχυρίζεται η εταιρία, τα αεροπλάνα της μπορούν να τραβήξουν αεροφωτογραφίες υψηλής ανάλυσης, κάνοντας τα έτσι και ένα επιπλέον εργαλείο για τη βελτιστοποίηση των Google Maps. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ