2014-04-22 10:27:04
Φωτογραφία για ΣΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ... ΠΑΡΑΠΕΡΑ!
Ο Ολυμπιακός μείωσε σε 2-1 την προημιτελική σειρά κόντρα στη Ρεάλ και από… χθες, σκέφτεται το αυριανό (23/4) 4ο ματς στο ΣΕΦ, όπου θα ψάξει την ισοφάριση και ενώ υπάρχει αγωνία για Περπέρογλου.

Τα πρώτα… σημάδια της ανάκαμψης ή αλλιώς της σωστής αγωνιστικής προσαρμογής στον τρόπο που παίζει η Ρεάλ, είχαν φανεί από το δεύτερο ημίχρονο του δεύτερου προημιτελικού στην Μαδρίτη. Ο Ολυμπιακός έβγαλε από τη Μεγάλη Πέμπτη αμυντική αντίδραση, περισσότερη ενέργεια και πάθος, αλλά τα πολλά χαμένα ελεύθερα σουτ και οι βολές, του στέρησαν τη δυνατότητα να διεκδικήσει με μεγαλύτερες αξιώσεις το «διπλό».

Στο χθεσινό τρίτο παιχνίδι στο ΣΕΦ, όπου οι πρωταθλητές Ευρώπης έπαιζαν την ύπαρξή τους στη φετινή Ευρωλίγκα, η ανοδική πορεία συνεχίστηκε και η Ρεάλ, έστω και δύσκολα υποτάχθηκε, με αποτέλεσμα η σειρά να γίνει 2-1 και όλα να παραμένουν «ανοικτά». Ο Γιώργος Μπαρτζώκας και οι παίκτες του, έκαναν λόγο για νίκη προοπτικής και υπερηφάνειας και φυσικά έχουν δίκιο. Η «σκούπα» που θα πλήγωνε σημαντικά τον εγωισμό των πρωταθλητών Ευρώπης έμεινε δια παντός στα αποδυτήρια των «μερένχες», αλλά για να υπάρξει περαιτέρω προοπτική, χρειάζεται ίδια ή και καλύτερη εμφάνιση στο αυριανό (21:45) τέταρτο παιχνίδι.


Εκεί όπου οι ερυθρόλευκοι, θα τα δώσουν όλα για το 2-2, ώστε να μπουν την Πέμπτη στο αεροπλάνο της… επιστροφής στην Μαδρίτη και να διεκδικήσουν μέχρι τέλους τις πιθανότητες μίας ακόμα ευρωπαϊκής υπέρβασης. Πιο συγκεκριμένα την παρουσία τους σε πέμπτο Final Four, τα τελευταία έξι χρόνια, επίδοση διόλου ευκαταφρόνητη. Ο βαθμός δυσκολίας τεράστιος, αλλά ο τρόπος με τον οποίο έφτασαν στη μείωση του σκορ οι ερυθρόλευκοι, γεμίζει ελπίδα. Η σημερινή προπόνηση (18:30), θα αναλωθεί στην βελτίωση όσων δεν πήγαν καλά χθες, αλλά θα έχει και ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το αν ο πολύτιμος για την ισορροπία του rotation και μεγάλος άτυχος, Στράτος Περπέρογλου (ίωση), θα καταφέρει να προπονηθεί και να μπει στη δωδεκάδα του αυριανού αγώνα.

Από εκεί και πέρα, ο Ολυμπιακός δύσκολα θα αλλάξει το αποτελεσματικό αμυντικό του πλάνο με τις αλλαγές στα σκριν στο πικ εν ρολ και την πίεση των αντιπάλων ψηλών από τους κοντούς από μπροστά στα miss match που δημιουργούνται. Η δημιουργία των Μαδριλένων φθίνει σε μεγάλο βαθμό με αυτό το τρικ του Γιώργου Μπαρτζώκα, οι επιθέσεις της «βασίλισσας» γίνονται στο τέλος του χρόνου και με επιτυχία μόνο όταν «μιλάει» το ατομικό ταλέντο των παικτών της. Στη δε επίθεση, εκτός από τα χθεσινά υψηλά επίπεδα δημιουργίας (19 ασίστ), την καλή κυκλοφορία και τη κίνηση χωρίς τη μπάλα, απαιτείται βελτίωση του ποσοστού ευστοχίας στα τρίποντα (φτωχό το 5/18 για εντός έδρας παιχνίδι), περισσότεροι πρωταγωνιστές στο σκοράρισμα, αλλά και ...«τάισμα» των ψηλών, αφού η άμυνα της Ρεάλ στο low post, είναι ίσως η αχίλλειος πτέρνα της.

Ο Ολυμπιακός πήρε την πρώτη από τις τρεις μάχες που πρέπει να βγάλει εις πέρας και τη φετινή πρόκληση που ακούει στο όνομα Ρεάλ, αλλά γνωρίζει πολύ καλά πως δεν έχει καταφέρει ακόμα τίποτα. Αν επιστρέψει στην ισπανική πρωτεύουσα, θα έχει πετύχει ήδη αρκετά και κυρίως θα έχει μεταφέρει την πίεση και το άγχος στο στρατόπεδο του Πάμπλο Λάσο. Είναι φανερό πως υπό τέτοιες συνθήκες, ακόμα και τα μεγάλα φαβορί και οι ποιοτικές ομάδες «λυγίζουν», όπως χαρακτηριστικά αναφέρει σε δημοσίευμά του το "sport-fm.gr".
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ