2014-04-22 10:35:34
Φωτογραφία για Κύπρος: Αιωνία η Μνήμη του σεμνού Πατριώτη ΑΝΔΡΕΑ Ι. ΜΑΥΡΟΥ - Συλλυπητήρια Λάζαρε
Έφυγε για την γειτονία των αγγέλων, σε ηλικία 91 ετών, ο πατέρας του γνωστού δημοσιογράφου του Ράδιο Πρώτο, Λάζαρου Μαύρου, Αντρέας Ι. Μαύρος.

Με ένα συγκινητικό μήνυμα στο facebook, ο κ. Μαύρος αποχαιρετά τον πατέρα του:

Χαιρετίσματα εν παραδείσω πατέρα Χ Ρ Ι Σ Τ Ο Σ ΑΝΕΣΤΗ!

Και Αναστάς ο Κύριος μερίμνησε πρωί της Δευτέρας να πάρει κοντά Του για ν’ αναπαύσει σε Χώρα Ζώντων, έναν από τους εντελώς δικούς Του ανθρώπους:

Του γράφοντος ο πατέρας, πλήρης ημερών, μετέστη, 91χρονος, στα επουράνια. Έχοντας χριστιανά και τα τέλη της ζωής αυτού. Ανεπαίσχυντα κι ειρηνικά. Μ’ έτοιμη από χρόνια την Καλήν Απολογίαν.

Ο ΑΝΔΡΕΑΣ Ι. Μαύρος 1923-2014, πρωτότοκος της Χρυσής και του Ιωάννη Μαύρου εξ Αγρού. Νυμφευθείς το 1952 την παιδιόθεν ορφανή από μητέρα Χρυστάλλα τής Κατερίνας Δημήτρη εκ Κυρηνείας και Λευκωσίας και του Λαζάρου Πιερή Χριστοδούλου εκ Δικώμου. Απέκτησαν τέσσερεις γιούς και μια θυγατέρα. Όπως τον βιβλικό Ιώβ, που ακούσαμε τη Μεγάλη Δευτέρα το πρωί στους ναούς μας, υπέστησαν τη μαρτυρική δοκιμασία της απώλειας δύο υιών. Του 19χρονου Γιαννάκη το 1974. Και του 38χρονου Κώστα το 1995.


Υ Π Η Ρ Ξ Ε , εκ νεότητος, της ΟΧΕΝ του Παπασταύρου Παπαγαθαγγέλου από την ίδρυσή της το 1945 ο Ανδρέας Ι. Μαύρος.

- Ταπεινός μπακάλης, πρώτα με τον ξάδελφό του τον Λάμπρο Καυκαλίδη και μετά με τη σύζυγό του, επί της οδού Ναυαρίνου από το 1950 στον Άγιο Ανδρέα, μέχρι πριν πέντε μήνες.

- Ήταν, σεμνός, εχέμυθος και άσημος στην ΕΟΚΑ, μαζί με όλη τη λεβεντογενιά των ΟΧΕΝιστών και ΟΧΕΝιστριών, στην επανάστασή μας του 1955 – 1959. Κατά τη διάρκεια της οποίας προσωπικοί του φίλοι θυσιάστηκαν στο αντάρτικο και στην αγχόνη κι ο ίδιος υπέστη δύο φορές τα κρατητήρια των Εγγλέζων με τον αριθμό D.P. 759.

- Και, από το 1959 αδιαλείπτως μέχρι τον περασμένο Νοέμβριο, επίτροπος στον καθεδρικό ναό Αγίου Ιωάννη.

- Χάρηκε δώδεκα εγγόνια και μόλις πριν τέσσερεις μήνες γεννήθηκαν, την ίδια μέρα, τα τρία δισέγγονά του.

Κληρονόμοι, δικαιωματικά, της σεμνότητας, της πραότητας, της αγάπης και της ευσέβειας ενός ταπεινού χριστιανού με τη Γαλανόλευκη, για τον οποίο ποτέ και κανένας δεν είπε κακό λόγο.

Ε Υ Λ Ο Γ Η Σ Ε ο Πανάγαθος να τερματίσει τον επίγειο βίο του την επαύριον της Αναστάσεως. Δεν θα ψάλουμε το «δεύτε τελευταίον ασπασμόν». Ούτε το «θρηνώ και οδύρομαι» και «πάντα ματαιότης τα ανθρώπινα». Αλλά ξανά και ξανά το «Χριστός ανέστη εκ νεκρών, θανάτω θάνατον πατήσας και τοις εν τοις μνήμασι ζωήν χαρισάμενος». Δοξολογούντες, «Αναστάσεως ημέρα και λαμπρυνθώμεν τη πανηγύρει και αλλήλους περιπτυξώμεθα. Είπωμεν αδελφοί, και τοις μισούσιν ημάς, συγχωρήσωμεν πάντα τη Αναστάσει», όπως ορίζει η Επικήδειος Ακολουθία εν τη Διακαινησίμω Εβδομάδι.

Δ Ι Ο Τ Ι πολλοί, πάρα πολλοί, εκ των Σεσωσμένων, τον υποδέχονται, αναστάσιμα εορτάζοντες: «Αναστάσεως ημέρα λαμπρυνθώμεν λαοί, Πάσχα Κυρίου Πάσχα. Εκ γάρ θανάτου προς ΖΩΗΝ και εκ γης προς ουρανόν Χριστός ο Θεός, ημάς διεβίβασεν επινίκιον άδοντας» το «Χριστός Ανέστη».

Πάρ’ τους τα χαιρετίσματά μας πατέρα. Κι ο Χριστός να παρηγορεί τη μάνα μας.
InfoGnomon
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ