2014-04-22 10:36:06
Φωτογραφία για Μάθετε με ποιο τρόπο θα χάσετε ανώδυνα τα κιλά του Πάσχα
Μετά το Πάσχα μεγάλος αριθμός ανθρώπων συνηθίζουν να ξεκινάνε μία «γρήγορη-αστραπιαία δίαιτα» όπως... η δίαιτα της λαχανόσουπας, των μήλων αλλά και δίαιτα αφαγίας με σκοπό να απαλλαγούν αμέσως από όλα τα κιλά που επιβαρύνθηκαν το χρονικό διάστημα των εορτών. Είναι ο σωστός τρόπος αντιμετώπισης; Τα κιλά χάνονται με τις γρήγορες δίαιτες;

Απαντήσεις δίνει στο Life2day.gr η Γεωργία Καπώλη, MSc- Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος- Επιστημονική Διευθύντρια ΑΠΙΣΧΝΑΝΣΙΣ – ΛΟΓΩ ΔΙΑΤΡΟΦΗΣ, Νεμέα Κορινθίας- Αντιπρόεδρος Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρείας .

Ο διακαής πόθος μας για επίτευξη του ιδανικού βάρους πολλές φορές οδηγεί στην υιοθέτηση αυστηρών και ανορθόδοξων διατροφικών συμπεριφορών με αποτέλεσμα η μάχη κατά των κιλών να χάνεται πριν καν ξεκινήσει και η κακή ψυχολογία να μας οδηγεί για άλλη μία φορά στο ψυγείο.

Απότομη απώλεια βάρους…:

Τα γρήγορα θεαματικά αποτελέσματα που προκύπτουν από ανορθόδοξες δίαιτες μπορεί να σας ανεβάσουν πρόσκαιρα την ψυχολογία, ωστόσο ακολουθούνται από επίσης γρήγορη επανάκτηση του βάρους!


Πολλές φορές οι ακολουθούμενες μέθοδοι για το γρήγορο αδυνάτισμα είναι πιο επικίνδυνες για την υγεία από την ίδια την παχυσαρκία! Η σταδιακή απώλεια σωματικού βάρους (1% σωματικού βάρους την εβδομάδα) που προέρχεται από ισορροπημένο σε θρεπτικά συστατικά διαιτολόγιο σε συνδυασμό με αυξημένα επίπεδα φυσικής δραστηριότητας είναι και ο «ιδανικός» τρόπος αδυνατίσματος που θα επιφέρει και μακροπρόθεσμα αποτελέσματα.

Βελτιώστε τη διατροφή σας :

Μειώστε την ζάχαρη και το αλάτι και αποφύγετε την προσθήκη τους στα τρόφιμα και το μαγείρεμα.

Πίνετε άπαχο γάλα και γιαούρτι ( 0% ή 1,5% λίπος) και τρώτε τυριά χαμηλών λιπαρών!!

Προτιμήστε δημητριακά, ψωμί, ζυμαρικά ολικής αλέσεως και καστανό ρύζι.

Ακολουθείτε μικρά & συχνά γεύματα προκειμένου να ελέγχετε τις ποσότητες φαγητού που τρώτε και να αποφεύγετε τα τσιμπολογήματα.

Καταναλώνετε καθημερινά τουλάχιστον πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών, που περιέχουν άφθονα αντιοξειδωτικά & φυτικές ίνες που ενισχύουν το μεταβολισμό και μειώνουν την αποθήκευση λίπους.

Πιείτε τουλάχιστον οκτώ ποτήρια υγρών ανά ημέρα. Η κατανάλωση 500ml νερού μπορεί να προκαλέσει αύξηση του μεταβολισμού κατά 30%. Αντίθετα, η ανεπαρκής ενυδάτωση του οργανισμού αυξάνει τις πιθανότητες εμφάνισης της παχυσαρκίας. Αυτό γιατί στην προσπάθεια του σώματος να αντιμετωπίσει την ανεπαρκή παρουσία υγρών αναζητά την πρόσληψη λιπαρής τροφής, αφού ο μεταβολισμός των λιπών αποδίδει αρκετά μεγάλη ποσότητα. Εκτός από την κατανάλωση νερού, η ενυδάτωση του οργανισμού μπορεί να επιτευχθεί και μέσω της κατανάλωσης: χυμών, ημίπαχου γάλακτος, τσάι, καφές, σόδα, αλλά και μέσα από αρκετές τροφές, όπως είναι τα φρούτα και τα λαχανικά.
life2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ