2014-04-22 19:31:32
Φωτογραφία για ΣΥΡΙΖΑ: ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΟ ΤΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΟΡΙΣΜΕΝΩΝ ΜΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΕΥΡΩΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ
Για επιλεκτικό ενδιαφέρον ορισμένων ΜΜΕ για τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Κουμουνδούρου, με αφορμή την απόσυρση της υποψηφιότητα της ρομά μουσουλμάνας Σαμπιχά Σουλεϊμάν από το ευρωψηφοδέλτιο. Ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνει ότι «επιλέγει να καταρτίσει τα ψηφοδέλτιά του για τις ευρωεκλογές και τις αυτοδιοικητικές εκλογές, με γνώμονα την ανάδειξη των συμμαχιών που έχει χτίσει όλη την προηγούμενη περίοδο, στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων, με βάση την κοινή συμπόρευση σε ένα πρόγραμμα στήριξης της ανάπτυξης και υπεράσπισης της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων».

Στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζει αρνητικά τη στάση ΜΜΕ γιατί δεν δείχνουν το ίδιο «ενδιαφέρον» για επικρίσεις που έχει δεχθεί το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. Όπως αναφέρεται, η προεκλογική περίοδος έχει ξεκινήσει με ένα ιδιαίτερο «ενδιαφέρον» για το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ εκ μέρους ΜΜΕ συγκεκριμένης κατεύθυνσης. Δηλαδή, προσθέτει, «προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ότι δεν χρήζει αντίστοιχης προσοχής το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ, ούτε υπάρχει δημοσιογραφικό ενδιαφέρον για τις πρωτοφανείς συγκρούσεις μεταξύ των κεντρικών στελεχών του κυβερνητικού κόμματος».


Ο ΣΥΡΙΖΑ επικαλείται δηλώσεις στελεχών της Ν.Δ. που άσκησαν κριτική στο ψηφοδέλτιο του κόμματός τους επισημαίνοντας μεταξύ άλλων ότι «η κ. Μπακογιάννη δήλωσε ότι αυτό ''υποτιμά τους ψηφοφόρους'', ενώ ο κ. Αντώναρος με τη σειρά του κάλεσε να ''μαυριστούν'' από τους ψηφοφόρους οι υποψήφιοι ''δήθεν τηλεαστέρες'', οι ''μαϊντανοί'', ''αλεξιπτωτιστές και άλλα φρούτα''». 

Απαντώντας στους επικριτές του πρωθυπουργού, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «Το φιλοσαμαρικό ''antinews'' τους κατηγορεί ως ''πέμπτη φάλαγγα'' και ως ''μασκαράδες''».

Επίσης, αναφέρει και την πρόσφατη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι δεν έχει συγχωρέσει τον κ. Σαμαρά για την πτώση της κυβέρνησής του το 1993.

Η αξιωματική αντιπολίτευση υπογραμμίζει, τέλος, ότι «σε αντίθεση με μια εικόνα εσωκομματικών ''φατριών'', όπου η καθεμία παλεύει για την εξουσία στο εσωτερικό του κόμματος, ο ΣΥΡΙΖΑ αναδεικνύει την πολιτική σημασία των επερχόμενων εκλογών για τις ζωές των πολιτών και την πορεία της Ευρώπης». 

Εν τω μεταξύ, διευκρινίσεις σχετικά με δήλωσή του για την μουσουλμανική μειονότητας στην Θράκη έδωσε με επιστολή του στο ''Βήμα'' ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ Δ. Χριστόπουλος. Σημειώνει ότι «από πουθενά στις δηλώσεις μου που αναφέρονται στο δημοσίευμα δεν προκύπτει πεποίθησή μου πως τάχα ανοίγει θέμα Συνθήκης της Λωζάννης. Τόσα χρόνια που ασχολούμαι με τα ζητήματα των μειονοτήτων υποστηρίζω το ακριβώς αντίθετο: ότι δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα και είναι πολλαπλώς επισφαλές να τεθεί. Η άποψη μου, όπως προκύπτει από τα λεγόμενά μου στα οποία το δημοσίευμα αναφέρεται, είναι το ελληνικό κράτος με τις πολιτικές που ακολούθησε ως το 1990 δημιούργησε ένα ''συμπαγές τουρκικό πράγμα'', το οποίο κατόπιν προσπαθεί να διασπάσει. Η θέση αυτή δεν ανοίγει κανένα θέμα Συνθήκης της Λωζάννης όπως πολύ συχνά είχα την ευκαιρία να επισημαίνω στο πλαίσιο της ως σήμερα ακαδημαϊκής μου διαδρομής και το κάνω και σήμερα».

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ