2014-04-24 14:53:23
Φωτογραφία για Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση της Alitalia και της Etihad
Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαπραγμάτευση μεταξύ της Alitalia και της Etihad σχετικά με την πώληση μέρους του... πακέτου μετοχών του ιταλικού αερομεταφορέα στην εταιρεία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Όπως αναφέρει ο ιταλικός Τύπος, οι ώρες αυτές θεωρούνται καθοριστικές για την έκβαση της διαπραγμάτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Etihad δεν διατίθεται να αναλάβει το βάρος του συνολικού χρέους της Alitalia, το οποίο αγγίζει το ένα δισ. ευρώ.

Παράλληλα, φέρεται να έχει ζητήσει σειρά απολύσεων, που, σύμφωνα με την εφημερίδα «Il Messaggero», μπορεί να υπερβούν και τις 3.000.

Ο Ιταλός υπουργός μεταφορών Μαουρίτσιο Λούπι, από τη μεριά του, δήλωσε ότι «δεν του έχει κοινοποιηθεί επίσημος αριθμός υπαλλήλων που μπορεί να θεωρηθούν υπεράριθμοι», ενώ επιβεβαίωσε ότι η διαπραγμάτευση βρίσκεται στην τελική, κρίσιμη φάση της.

Την ίδια ώρα, η ιταλική δημόσια τηλεόραση Rai μεταδίδει ότι η κυβέρνηση Ρέντσι έχει ξεκινήσει επαφές με τα συνδικάτα, για να εξακριβώσει ποια είναι τα περιθώρια διαπραγμάτευσης, ώστε να μπορέσει να επιτευχθεί τυχόν συμβιβασμός.


Η Etihad φέρεται να είναι έτοιμη να επενδύσει τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ, ενισχύοντας τον ρόλο του αεροδρομίου της Ρώμης «Λεονάρντο Ντα Βίντσι-Φιουμιτσίνο», το οποίο θεωρεί στρατηγική πύλη της στην Ευρώπη.

Σύμφωνα με τη Rai, «η Alitalia, στη φάση αυτή, δεν διαθέτει σημαντική διαπραγματευτική ισχύ», από τη στιγμή που «η απειλή της χρεοκοπίας είναι πάντα ορατή».
ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ