2014-04-24 15:21:03
Φωτογραφία για 19 χρόνια καθαρίστε τη Μεσόγειο
Με αφορμή την έναρξη της εκστρατείας ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ 2014, που φέτος συμπληρώνει 19 χρόνια συνεχούς και... δυναμικής υλοποίησης, το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS διοργανώνει Εκδήλωση/Συνέντευξη Τύπου, την Τρίτη 29 Απριλίουκαι ώρα 11.00 π.μ.,

στο εστιατόριο ΓΙΑΝΤΕΣ (Βαλτετσίου 44)

Η πανελλαδική εκστρατεία καθαρισμών ακτών, βυθού και φυσικών περιοχών ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, συνεχίζει για μια ακόμη χρονιά την προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενεργοποίησης των πολιτών, για τις πολυποίκιλες πιέσεις που υφίστανται το παράκτιο και θαλάσσιο περιβάλλον εξαιτίας των ανθρωπογενών δραστηριοτήτων.

Τα αποτελέσματα της συστηματικής καταγραφής των απορριμμάτων το διάστημα 2006 -2013 από περίπου 130.000 εθελοντές σε ολόκληρη τη χώρα, καταδεικνύει πάγια το πλαστικό ως τον υπ’ αριθμ. 1 ρυπαντή. Σε παγκόσμια κλίμακα, πληθαίνουν οι φωνές για τον πακτωλό πλαστικού που βρίσκεται στους ωκεανούς, ενώ μόλις την προηγούμενη εβδομάδα το Ευρωκοινοβούλιο εξέδωσε απόφαση «σταθμό», σύμφωνα με την οποία τα Κράτη- Μέλη οφείλουν να μειώσουν τη χρήση πλαστικής σακούλας μεταφοράς και συσκευασίας μιας χρήσης κατά 50 % έως το 2017 και κατά 80 % έως το 2019.


Στο πλαίσιο αυτό, η φετινή εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, εναρμονιζόμενη τόσο με το κοινό αίσθημα και τις πραγματικές περιβαλλοντικές επιταγές, όσο και με τις ευρωπαϊκές, νομοθετικές εξελίξεις, εγκύπτει πάνω στο ειδικότερο πρόβλημα της ευρείας χρήσης της πλαστικής σακούλας, η οποία ενοχοποιείται για σωρεία επιβλαβών επιπτώσεων στο θαλάσσιο περιβάλλον.

Στην εκδήλωση, που θα σηματοδοτήσει και την έναρξη της φετινής εκστρατείας, θα εισφέρουν τις απόψεις τους πάνω στο κρίσιμο πρόβλημα, εκπρόσωποι επιστημονικών φορέων και περιβαλλοντικών οργανώσεων με πολύχρονη ενασχόληση και βαθειά γνώση σχετικά με τους κινδύνους που ελλοχεύουν στην ανεξέλεγκτη χρήση της πλαστικής σακούλας μεταφοράς και στην παρουσία της στο φυσικό περιβάλλον και θα καταθέσουν προτάσεις ουσίας για τον περιορισμό της.

Παράλληλα, την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους εκπρόσωποι φορέων που υποστηρίζουν σταθερά την εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ, επενδύοντας έμπρακτα και με συνέπεια στην προστασία του παράκτιου και θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Η εκστρατεία ΚΑΘΑΡΙΣΤΕ ΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ ξεκινά την 1η Μαΐου και θα διαρκέσει μέχρι 30 Ιουνίου 2014.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Μπρούσκο: Φινάλε με happy end
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Μπρούσκο: Φινάλε με happy end
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ